Ξέφραγο αμπέλι το Νοσοκομείο Χανίων – Θύμα κλοπής ένας 39χρονος την ώρα που ψηνόταν στον πυρετό!

Ξέφραγο αμπέλι το Νοσοκομείο Χανίων – Θύμα κλοπής ένας 39χρονος την ώρα που ψηνόταν στον πυρετό!

Ένα απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Νοσοκομείο Χανίων- Ένας 39χρονος άνδρας έπεσε θύμα κλοπής κατά τη διάρκεια της νύχτας κι ενώ νοσηλευόταν στην Α’ Παθολογική με γρίπη – Ξέφραγο αμπέλι το Νοσοκομείο…

Θύμα κλοπής έπεσε ένας νοσηλευόμενος μέσα στο, υποτίθεται, φυλασσόμενο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων.Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης 5 Φεβρουαρίου.

Ο 39χρονος Χανιώτης νοσηλευόταν στο “Αγ.Γεώργιος” και συγκεκριμένα στην Α’ Παθολογική με λοίμωξη αναπνευστικού και όπως καταγγέλλει στο eparxies.gr μεταξύ τις 3:00 με 5:00 τη νύχτα, άγνωστος εισέβαλε ανενόχλητος μέσα στο δωμάτιο νοσηλείας (όπου νοσηλευόντουσαν κι άλλα άτομα) και του έκλεψε προσωπικά αντικείμενα κι ενώ ο ίδιος ψηνόταν στον πυρετό. Όταν ο 39χρονος ξύπνησε συνειδητοποίησε ότι του είχαν κλέψει από το κομοδίνο (λίγα) χρήματα που κράταγε για ώρα ανάγκης, το κινητό του τηλέφωνο μεγάλης αξίας και ένα μπουφάν το οποίο ωστόσο βρέθηκε λίγο αργότερα πεταμένο στο κλιμακοστάσιο από μια νοσηλεύτρια.

“Είναι απίστευτο να νοσηλεύομαι στο Νοσοκομείο με γρίπη να ψήνομαι στον πυρετό και κάποιοι να μπαίνουν μέσα στο θάλαμο και να κλέβουν ότι βρίσκουν. Ευτυχώς που δεν ξύπνησα εκείνη τη στιγμή γιατί θα κινδύνευε ακόμα και η ζωή μου…Το Νοσοκομείο είναι ξέφραγο αμπέλι…” δηλώνει με απόγνωση στο eparxies.gr ο καταγγέλλων.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης (ο ίδιος ή συνεργός του) φέρεται την ίδια νύχτα να μπήκε και σε διπλανούς θαλάμους της Παθολογικής και να αφαίρεσε αντικείμενα και από άλλους ασθενείς.

Αμέσως ο 39χρονος ενημέρωσε την προϊσταμένη της πτέρυγας, αλλά και τον ίδιο τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Βουλγαρίδη ο οποίος, όπως είπε ο καταγγέλλων, πέρα του ότι του ζήτησε συγνώμη του εξήγησε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο, κάτι που φυσικά δεν κάλυψε τον καταγγέλλων.

Πέρα τη προφορικής ενημέρωσης, ο άτυχος Χανιώτης κατέθεσε αναφορά στο Νοσοκομείο με την οποία ζητάει να του αποδοθεί η αξία του κινητού τηλεφώνου. Διαφορετικά, όπως αναφέρει, καλεί την διοίκηση του “Αγ.Γεώργιος” να ενημερώσει τον Εισαγγελέα, ενώ όπως λέει είναι αποφασισμένος να προβεί σε πάσα ένδικο μέσο για ψυχική οδύνη, σωματική ακεραιότητα και κλοπή των προσωπικών του αντικειμένων.

Λίγες μέρες μετά το περιστατικό, ο άτυχος άνθρωπος και αφού πήρε εξιτήριο από την κλινική, έκανε καταγγελία στην Ασφάλεια Χανίων. Μάλιστα από την Αστυνομία στην οποία απευθύνθηκε και χθες ο άτυχος πολίτης προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστου, τον ενημέρωσαν ότι έχει εντοπιστεί το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, στου Ζωγράφου στην Αθήνα και έχει ήδη ενημερωθεί το εκεί Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να πραγματοποιήσει έρευνα.

Το απαράδεκτο και συνάμα τραγικό αυτό περιστατικό, αναδεικνύει πέρα των άλλων και την παντελή έλλειψη ασφάλειας και φύλαξης του Νοσοκομείου Χανίων το οποίο ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες είναι “ξέφραγο αμπέλι” αφού το προσωπικό φύλαξης δεν επαρκεί…

Όπως επίσης, αναδεικνύει και τη μη τήρηση του πρωτοκόλλου το οποίο ορίζει ότι λόγω επικινδυνότητας, κατά τις βραδινές ώρες οι πτέρυγες νοσηλείας πρέπει να είναι κλειδωμένες. Κάτι τέτοιο στη προκειμένη περίπτωση δεν τηρήθηκε καθώς ο επιτήδειος βρήκε όλες τις θύρες ανοιχτές και μπήκε στην Παθολογική ανενόχλητος.

Επίσης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες την ίδια νύχτα δυο άτομα (που πιθανολογείται ότι ήταν τοξικομανείς) κυκλοφορούσαν στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου χωρίς κάποιος να μπει στο κόπο να τους κάνει έλεγχο.

Έτσι οι κλέφτες αλωνίζουν ανενόχλητοι και οι ασθενείς ζουν νύχτες τρόμου φοβούμενοι όχι μόνο μην πέσουν θύματα κλοπής αλλά και για την ίδια τους τη ζωή, με την διοίκηση του Νοσοκομείου να καλείται να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα, πριν συμβούν και χειρότερα!

Άλλωστε, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αυτό δεν ήταν το πρώτο περιστατικό κλοπής ασθενή που συμβαίνει στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων…

Τα στοιχεία του καταγγέλλοντα είναι στη διάθεση του eparxies.gr

M.Bαϊδάκης

eparxies.gr