Ξεχάστε το Facebook! Αυτή είναι η νέα ονομασία της Facebook!

Ξεχάστε το Facebook! Αυτή είναι η νέα ονομασία της Facebook!

Οι φήμες της προηγούμενης εβδομάδας βγήκαν αληθινές. Η Facebook αλλάζει και επίσημα πλέον ονομασία, καθώς ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε πριν από λίγο πως η εταιρεία θα ονομάζεται στο εξής Meta!

Ο Zuckerberg εγκαινιάζει την εποχή του Metaverse αναφέροντας ότι αυτό είναι που έχει πλέον τη μεγαλύτερη σημασία και όχι το Facebook.

Γι’ αυτό δημιουργείται μια “μαμά” εταιρεία που ονομάζεται Meta και κάτω από την ομπρέλα της μπαίνουν όλα τα υπόλοιπα brands που γνωρίζουμε (Facebook, WhatsApp, Instagram, Oculus, Messenger, Horizon κλπ.), σε μια κίνηση που θυμίζει αυτήν της Google πίσω στο 2015 με τη δημιουργία της Alphabet.

Τι είναι τελικά αυτό το Metaverse;

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Facebook Connect 2021, ο Zuckerberg δεν σταμάτησε να αναφέρεται στο νέο μεγάλο project της εταιρείας τονίζοντας ότι το βλέπουν ως “την επόμενη έκδοση του Internet”. Με μια πρώτη ανάγνωση, το Metaverse θα είναι ένας εικονικός κόσμος όπου θα μπορείς να ζήσεις, να διασκεδάσεις, να εργαστείς κλπ. όπως σχεδόν στον πραγματικό κόσμο με τη βοήθεια συσκευών επαυξημένης ή/και εικονικής πραγματικότητας. Μέσα σε αυτόν τον κόσμο θα εκμηδενιστούν οι αποστάσεις και οι όποιοι φυσικοί περιορισμοί μεταξύ των ανθρώπων, καθώς θα είναι εφικτή η άμεση εικονική επαφή με άλλους χωρίς να τίθεται θέμα κοινής φυσικής παρουσίας σε κάποιο χώρο. Ο Zuckerberg έδειξε ένα τέτοιο παράδειγμα του Metaverse με έναν αγώνα σκάκι όπου οι παίκτες βρίσκονται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου και αλληλεπιδρούν μέσω των avatars τους.

Facebook Metaverse Chess

Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, το project του Metaverse ενδεχομένως θα μετατραπεί σε μια βιομηχανία αξίας $800 δισ. μέσα στην επόμενη δεκατία, ενώ η Meta τονίζει πως δεν αποτελεί ιδιοκτησία της το όλο concept απλά είναι αυτή που κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να συμπαρασύρει και άλλους συμπαίκτες.

Αυτό που κρατάμε για την ώρα είναι η αλλαγή της ονομασίας της Facebook σε Meta, διότι για το Metaverse θα έχουμε πολλά να πούμε όταν θα αρχίσει να αποκτά μια κάποια μορφή και ξεφύγει από τα όρια του concept.

techegear