Ξαφνική “βόμβα” για την ΑΝΕΚ – Ποιος θέλει ν’ αγοράσει την εταιρία;

Ξαφνική “βόμβα” για την ΑΝΕΚ – Ποιος θέλει ν’ αγοράσει την εταιρία;

Να αναφερθεί ότι το mononews είχε προαναγγείλει την πρόθεση του Μάριου Ηλιόπουλου να προχωρήσει σε μία θεαματική κίνηση στην αγορά από στις 13 Ιουνίου.

Η πρόταση εξαγοράς έρχεται δέκα μήνες μετά τη συμφωνία των πιστωτών της ΑΝΕΚ και της Attica Group για τη διάσωση της κρητικής ακτοπλοϊκής εταιρείας μέσω της απορρόφησής της από την Attica Group. Συμφωνία, η έγκριση της οποίας εισηγήθηκαν ήδη οι υπηρεσίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπως ανακοινώθηκε προχθές.

Τέλος εποχής για την ΑΝΕΚ – Η ATTICA ανακοίνωσε την συγχώνευση με απορρόφηση της

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ:

«Στα πλαίσια της ορθής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, κατόπιν της από 22 Ιουνίου 2023 επιστολής της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ αναφορικά με δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, το οποίο αναφέρεται στην “επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφανθεί επί της απορροφήσεως της ΑΝΕΚ από την ATTICA GROUP και σε σενάρια που φέρουν τον Μάριο Ηλιόπουλο – πάντα μέσω των κυπριακών εταιρειών της κόρης του Δέσποινας – να παρεμβαίνει στη διαδικασία προβαίνοντας σε προσφορά προς τις πιστώτριες Τράπεζες για να αποκτήσει ο ίδιος τις μετοχές της ΑΝΕΚ και να εμποδίσει την συγχώνευση”, η εταιρεία με την επωνυμία “ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.” (εφεξής η “Εταιρεία”), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 16.06.2023 κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση της Εταιρείας επιστολή τριών εταιρειών, “μελών της Seajets“, απευθυντέα προς τις Δανείστριες της Εταιρείας και προς τους μετόχους εκπροσωπούντες ποσοστό 57,70 % του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου, με την οποία καταθέτουν πρόταση για την εξαγορά μετοχών και δανεισμού της ΑΝΕΚ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη απευθυνθεί στους Μετόχους και στους Δανειστές της Εταιρείας, στους οποίους απευθύνεται η Επιστολή, προκειμένου να λάβει ενημέρωση από αυτούς αναφορικά με την αξιολόγηση της συγκεκριμένης πρότασης.

Η Εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με τον νόμο και αμελλητί, σε ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού εφόσον συντρέξουν οι σχετικές εκ του νόμου προϋποθέσεις».

mononews.gr