Κρήτη: Βρέθηκαν στην κατοχή ιερέα μη καταγεγραμμένες εικόνες – Έκρυβε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε τάπερ και κατσαρόλες

Κρήτη: Βρέθηκαν στην κατοχή ιερέα μη καταγεγραμμένες εικόνες – Έκρυβε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε τάπερ και κατσαρόλες

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών Αρχών έχει μπει ιερέας από την Κρήτη, ο οποίος λειτουργεί σε ενορία του Ηρακλείου της Κρήτης, καθώς έχουν βρεθεί στην κατοχή του θρησκευτικές εικόνες οι οποίες δεν είναι καταγεγραμμένες αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά που φαίνεται ότι ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ, που τα είχε κρύψει σε διάφορα σημεία του νησιού.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, όλα ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες, όταν αστυνομικοί – αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες περί «περίεργων δεμάτων που λάμβανε κυρίως μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφορών» – προχώρησαν σε έρευνα, τόσο στο ναό όπου είναι εφημέριος, όσο και στο σπίτι του ιερέα.

Βρέθηκαν εικόνες και μεγάλα χρηματικά ποσά

Οι πληροφορίες λένε ότι στο ναό εντοπίστηκαν εικόνες που δεν ήταν καταγεγραμμένες και οι οποίες κατασχέθηκαν, προκειμένου να ερευνηθεί αν εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων.

Παράλληλα, στο σπίτι του ιερέα, σε διαφορετική περιοχή της ενδοχώρας, βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, της τάξεως των 150 – 170 χιλιάδων ευρώ. Τα χρήματα, όπως αναφέρεται, πρόκειται για ποσά που εντοπίστηκαν κρυμμένα σε διάφορα σημεία. Μεταξύ άλλων, κατά τις ίδιες πληροφορίες, βρέθηκαν χρήματα μέσα σε κατσαρόλες και τάπερ φαγητού!

Πολύ παλιές οι εικόνες

Οι εικόνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάστηκαν από ειδικούς επιστήμονες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, οι οποίοι και αποφάνθηκαν ότι όντως είναι πολύ παλιές. Πλέον ερευνάται το πώς βρέθηκαν αυτές στην εκκλησία του συγκεκριμένου ιερέα αλλά και η προέλευση των μετρητών που ήταν κρυμμένα στο σπίτι του. Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία και αναμένονται εξελίξεις.