Κρήτη: Συναγερμός για 38χρονο ψαροντουφεκά που αγνοείται

Κρήτη: Συναγερμός για 38χρονο ψαροντουφεκά που αγνοείται

Κρήτη: Συναγερμός για 38χρονο ψαροντουφεκά που αγνοείται

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λασίθι για τον εντοπισμό ενός 38χρονου δύτη ο οποίος αγνοείται από τις 9 σήμερα το πρωί της Δευτέρας!

Ο 38χρονος είχε μεταβεί για ψαροντούφεκο σήμερα νωρίς το πρωί στην περιοχή Πρασονησίου (είναι κοντά στον Αθερινόλακο) μαζί με έναν φίλο του. Και οι δύο άνδρες είναι από την Σητεία.

Κάποια στιγμή ο δεύτερος ψαροντουφεκάς έχασε τον φίλο του και άρχισε να τον αναζητεί, αλλά μάταια. Στις 9 το πρωί ειδοποίησε τις αρχές, δηλώνοντας ότι ο φίλος του αγνοείται.

Σημειώνεται ότι η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη αλιευτικού ότι ενώ ψάρευε στη θαλάσσια περιοχή 150 μέτρα ανατολικά των Πρασονησίων Σητείας, είδε να επιπλέουν ένα βατραχοπέδιλο και μία κίτρινη σημαδούρα τα οποία, σύμφωνα με δήλωσή του, ανήκουν σε υποβρύχιο αλιέα τον οποίο είχε δει νωρίτερα να κολυμπάει στην ίδια περιοχή.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού πραγματοποιήθηκαν έρευνες από πλωτό περιπολικό, καθώς και από δεκατέσσερα επαγγελματικά αλιευτικά και ερασιτεχνικά ταχύπλοα σκάφη, ενώ στις έρευνες συμμετείχαν ιδιώτες δύτες και τοπικές ομάδες διάσωσης.

Παράλληλα, απογειώθηκε ελικόπτερο της Π.Α., ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.