Κρήτη: Στην αντεπίθεση ο ηγούμενος της Μονής Οδηγητρίας για το 1 εκατ. ευρώ – «Όλα είναι νόμιμα», λέει με ανακοίνωσή του (video)

Κρήτη: Στην αντεπίθεση ο ηγούμενος της Μονής Οδηγητρίας για το 1 εκατ. ευρώ – «Όλα είναι νόμιμα», λέει με ανακοίνωσή του (video)

Ο γέροντας διαφωτίζει όλα τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης για το 1 εκατ. ευρώ και την εμπλοκή της αρχής ξεπλύματος χρήματος, ύστερα από καταγγελία

Κρήτη: Μεγάλη απάτη από Μοναστήρι: Βρήκαν τεράστια χρηματικά ποσά στον λογαριασμό του Ηγούμενου

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, 7 Ιουλίου, ο γέροντας Παρθένιος, αναφορικά με τα δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία αναφέρονται σε σκάνδαλο μεγάλης απάτης σε μοναστήρι του Ηρακλείου, τονίζει τα εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρονται σε σκάνδαλο «Μεγάλης απάτης σε Μοναστήρι του Ηρακλείου» και περί «εκατομμυρίων σε λογαριασμούς του Ηγουμένου», κάνομε γνωστά τα εξής:

Η Ιερά Μονή και ο Ηγούμενος ουδέποτε λάβαμε γνώση με οποιοδήποτε τρόπο, ούτε μας έχει κοινοποιηθεί οποιοδήποτε έγγραφο, κλήση, ή διάταξη από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ή οποιαδήποτε άλλη αρχή ή υπηρεσία και κατά συνέπεια η όποια γνώση μας περιορίζεται αποκλειστικά από τα ως άνω δημοσιεύματα, τα οποία όμως «δείχνουν» την προέλευση των εις βάρος μας έωλων και κακεντρεχών καταγγελιών.

Είμαστε σε θέση να δηλώσομε ρητά και απερίφραστα ότι όλες οι πράξεις και οι αποφάσεις του Ηγουμενοσυμβουλίου και του Ηγουμένου είναι απολύτως νόμιμες και ανάγονται στα πλαίσια διοίκησης και διαχείρισης της περιουσίας της Ιεράς Μονής. Οι κάθε είδους συμβάσεις που συνάπτονται είναι σύμφωνες με τη σχετική νομοθεσία υποβάλλονται και εγκρίνονται από τον Οργανισμό Διοίκησης Μοναστηριακής Περιουσίας Ηρακλείου.

Επιδοτήσεις ή ενισχύσεις που τυχόν χορηγήθηκαν σε μισθωτές παραγωγούς μέσω ευρωπαϊκών ή εθνικών προγραμμάτων οποτεδήποτε, εισπράχθηκαν από τους ίδιους τους δικαιούχους μισθωτές, χωρίς η Ιερά Μονή και ο Ηγούμενος να έχουν οποιαδήποτε σχέση, ωφέλεια ή ανταπόδοση από αυτές. Η Μονή ασκώντας τη διαχείριση της περιουσίας της εισπράττει τα ελαχιστότατα ενοίκια για τις εκτάσεις που μισθώνει στους παραγωγούς, χωρίς η ίδια και ο Ηγούμενος να έχουν οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση ωφέλεια από τη διαδικασία αυτή.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ηγουμένου και της Ιεράς Μονής, τα σημερινά υπόλοιπα, καθώς και οι κινήσεις τους διαχρονικά, είναι ήδη γνωστά στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι λογαριασμοί αυτοί δεν περιέχουν τα «μεγάλα ποσά» είτε «τα εκατομμύρια» που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά, αλλά ελάχιστα ποσά, τα οποία με απόλυτη διαφάνεια και νόμιμο τρόπο έχουν αποκτηθεί από τους δικαιούχους τους.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι όλα αυτά τα δημοσιεύματα και οι σκανδαλιστικές λεπτομέρειές τους όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αλλά είναι απολύτως ψευδή και εξ ολοκλήρου ανυπόστατα, δυσφημιστικά και συκοφαντικά σε βάρος της Ιεράς Μονής και του Ηγουμένου, έχουν δε προφανή στόχο να πλήξουν τη μοναχική αδελφότητα και την Εκκλησία γενικότερα.

Η Μονή μας επιφυλάσσεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την απόδοση των δεουσών ευθυνών στους εμπνευστές των εις βάρος μας συκοφαντιών.

Αναμένομε τη γνωστοποίηση του πορίσματος της Αρχής και θα επανέλθομε για το άνω θέμα.

Από το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ι Μ Οδηγήτριας».

naeakriti.gr