Κρήτη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πατριού της 13χρονης για το βιασμό της

Κρήτη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πατριού της 13χρονης για το βιασμό της

Το κορίτσι είχε μιλήσει στην δασκάλα του ενώ η υπεράσπιση έκανε λόγο για ψευδολογία του κοριτσιού (δείτε εδώ)

aeweb

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 46χρονου ημεδαπού, o οποίος εμπλέκεται σε ποινική υπόθεση κατά ανηλίκων.

Πρόκειται για τον (επ.) ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ (ον.) Εμμανουήλ του Μιχαήλ  και της Μαρίας που γεννήθηκε το 1976 στο  Ηράκλειο, σύμφωνα με πληροφορίες η δημοσιοποίηση αφορά στην υπόθεση καταγγελίας από 13χρονη ότι την βίαζε ο πατριός της.

Το κορίτσι είχε μιλήσει στην δασκάλα του ενώ η υπεράσπιση έκανε λόγο για ψευδολογία του κοριτσιού.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με το Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου  τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810-722232 και 2810-722236 , για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 05-11-2022, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.