Κρήτη: Σοκ με εγκαύματα δευτέρου βαθμού ανασφάλιστος μάγειρας – Καυτό λάδι έκαψε 22χρονο σε κουζίνα ξενοδοχείου (video)

Κρήτη: Σοκ με εγκαύματα δευτέρου βαθμού ανασφάλιστος μάγειρας – Καυτό λάδι έκαψε 22χρονο σε κουζίνα ξενοδοχείου (video)

Εγκαύματα β’ βαθμού υπέστη νεαρός μάγειρας που εργαζόταν ανασφάλιστος σε ξενοδοχείο στα Μάλια – Καταγγέλλει ότι δεν τον πήγαν σε νοσοκομείο, απλά περιποιήθηκαν τα τραύματά του με αλοιφές

Σοβαρά εγκαύματα 2ου βαθμού υπέστη ένας 22χρονος εργαζόμενος σε ξενοδοχείο της Κρήτης, όταν κατσαρόλα με καυτό λάδι έπεσε πάνω του! Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή των Μαλίων. Όπως καταγγέλλει μάλιστα η οικογένειά του, ο νεαρός εργαζόμενος δεν ήταν ασφαλισμένος!

Ειδικότερα, ήταν 20 Ιουνίου την προηγούμενη Τρίτη, όταν συνέβη το εργατικό ατύχημα με θύμα τον 22χρονο. Ο νέος αυτός άνθρωπος με καταγωγή από τη Σητεία είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και εργαζόταν για πρώτη φορά στην οικονομική ναυαρχίδα που λέγεται τουρισμός και πιο συγκεκριμένα σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, ως επαγγελματίας βοηθός μάγειρα.

Ο 22χρονος εργαζόταν στην κουζίνα του ξενοδοχείου, όπως καταγγέλλεται, σε καθεστώς “μαύρης” εργασίας. Δεν ήταν ασφαλισμένος και ως εκ τούτου τα χρήματα που λάμβανε ήταν “μαύρα”, χωρίς να υπάρχουν τα ένσημα. Είναι γνωστό, μεταξύ άλλων, πως οι άνθρωποι που δουλεύουν σε ξενοδοχειακές μονάδες εργάζονται σε καθεστώς υπερεντατικοποίησης. Ο 22χρονος μετέφερνε μια κατσαρόλα από το ένα πάσο στο άλλο. Η κατσαρόλα περιείχε καυτό λάδι, το οποίο έπεσε στο χέρι του και η κατσαρόλα στη συνέχεια έπεσε στα χέρια και στο κεφάλι του νεαρού.

Ο πόνος ήταν αβάσταχτος. Το αντιφατικό της υπόθεσης είναι πως ο νεαρός δεν πήγε σε κάποιο νοσοκομείο του Ηρακλείου. Παρά τον πόνο που ένιωθε, ο νεαρός μεταφέρθηκε σ’ ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες με αλοιφές, ώστε να ηρεμήσει. Για ποιο λόγο; Ενδεχομένως δεν ήθελαν οι προϊστάμενοι του ξενοδοχείου να μάθουν πως ο συγκεκριμένος νεαρός δούλευε ανασφάλιστος, αφού στο νοσοκομείο ρωτούν τον χρήστη υπηρεσιών υγείας σε ποιο ταμείο είναι ασφαλισμένος.

Ενημερώθηκαν οι συγγενείς του και η μητέρα του τον πήγε στο Νοσοκομείο Σητείας. Εκεί διαπιστώθηκε πως ο 22χρονος είχε εγκαύματα δεύτερου βαθμού. Έλαβε φαρμακευτική αγωγή, αλλά δε νοσηλεύτηκε. Είναι ένα ακόμη εργατικό ατύχημα, που έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα εργατικών ατυχημάτων στην Κρήτη και κατ’ επέκταση στην Ελλάδα.

«Δεν τον πήγαν στο νοσοκομείο γιατί ήταν ανασφάλιστος»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουρισμού και Επισιτισμού και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, μιλώντας αποκλειστικά στο neakriti.gr, ξέσπασε: «Δυστυχώς, γι’ άλλη μια φορά είμαστε αυτόπτες μάρτυρες των εργατικών ατυχημάτων που μπορεί να προκαλέσει η “μαύρη” και ανασφάλιστη εργασίας. Τα στοιχεία που κάνουν λόγο για έξαρση της “μαύρης” εργασίας στον επισιτισμό έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ στην περιοχή των Μαλίων είδαμε να λαμβάνει χώρα την προηγούμενη Τρίτη ένα εργατικό ατύχημα νέου ανθρώπου ηλικίας 22 ετών. Δεν ήταν ασφαλισμένος. Ήταν ανασφάλιστος και δεν τον πήγαν σε κανένα νοσοκομείο του Ηρακλείου όταν χύθηκε το καυτό λάδι επάνω του. Τον πήγαν σ’ ένα δωμάτιο, όπου του έβαλαν αλοιφές. Εμείς είμαστε μαζί με το παιδί. Το παιδί λαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή. Πραγματικά, όμως, η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πιο σοβαρή εάν δεν είχε πάει στο Νοσοκομείο Σητείας».

Είναι άξιο αναφοράς πως, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο νεαρός άνδρας κατήγγειλε το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα τόσο στον ΕΦΚΑ όσο και στην Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να ελεγχθεί ο τρόπος με τον όποιο έλαβε χώρα το εργατικό ατύχημα.

O κ. Κοκολάκης κατέληξε τονίζοντας: «Εμείς έχουμε κάνει σαφές, και θα το επαναλάβουμε, πως ο εργαζόμενος δεν έχει μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα. Η “μαύρη”, ανασφάλιστη εργασία είναι καταδικαστέα κι εμείς την καταδικάζουμε. Και θεωρούμε πως πρέπει να τηρείται η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους των ξενοδοχείων. Είναι στην ευθύνη των ξενοδόχων και των προϊσταμένων να νιώθει το εργασιακό προσωπικό των ξενοδοχείων ασφαλές. Εμείς καταδικάζουμε πράξεις και συμπεριφορές που επιθυμούν το εργασιακό προσωπικό να βρίσκεται σε δυσμένεια. Είμαστε δίπλα στον νεαρό».

Σε κάθε περίπτωση, είναι επιτακτικό αίτημα τέτοια εργατικά ατυχήματα να γνωστοποιούνται, ώστε να υπάρχει ευαισθητοποίηση του κόσμου.

neakriti.gr