Κρήτη: Σκληρές εικόνες από τα τέσσερα σκυλιά που βρέθηκαν υποσιτισμένα και μέσα στα αίματα (video)

Κρήτη: Σκληρές εικόνες από τα τέσσερα σκυλιά που βρέθηκαν υποσιτισμένα και μέσα στα αίματα (video)

Τα τετράποδα βρέθηκα δεμένα, υποσιτισμένα και μέσα στα αίματα – Επιβλήθηκε πρόστιμο χιλιάδων ευρώ στους ιδιοκτήτες

Κάτω από άθλιες συνθήκες βρέθηκαν τέσσερα σκυλιά σε ένα κοτέτσι, λίγο έξω από την περιοχή Κορώνη Μαγαρά στο Ηράκλειο. Δυστυχώς το ένα από αυτά ξεψύχησε λίγο μετά τον εντοπισμό τους.

Τα ζώα βρέθηκαν μέσα στο κοτέτσι κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης, υποσιτισμένα, δεμένα κάτω από δέντρα, μέσα στα αίματα.

Η αστυνομία που μετέβη στο σημείο εντόπισε τους ιδιοκτήτες και τους συνέλαβε. Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 63 και 66 ετών, στους οποίους επιβλήθηκε και πρόστιμο 15.000 ευρώ για το νεκρό σκυλί και από 1.000 ευρώ για τα υπόλοιπα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική κακοποίηση.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο που ανάρτησε χρήστης του Facebook τα τετράποδα ζούσαν μέσα στη βρωμιά και στα τρωκτικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες (20.06.2023) σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές του ανωτέρου Δήμου, όπως διαπιστώθηκε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, οι τρεις ημεδαποί διατηρούσαν ζώα συντροφιάς (σκυλιά), τα οποία ζούσαν σε μη κατάλληλες συνθήκες ευζωίας με συνέπεια την παθητική κακοποίηση τους, ενώ σε ένα εξ΄αυτών επήλθε ο θάνατος.

Οι ημεδαποί συνελήφθησαν και βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Οι προανακρίσεις διενεργούνται από το Α΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.