Κρήτη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο γνωστός τράπερ κι ο 30χρονος φίλος του για τον «ομαδικό βιασμό»

Κρήτη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο γνωστός τράπερ κι ο 30χρονος φίλος του για τον «ομαδικό βιασμό»

Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί μέσα στις επόμενες ημέρες για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τον 24χρονο τράπερ και τον 30χρονο φίλο του, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού μιας 19χρονης φοιτήτριας στο Ρέθυμνο, πριν από μερικές ημέρες. Αναφορικά με τον 23χρονο συγκατηγορούμενό τους (πρόκειται για το άτομο με το οποίο φέρεται να μετέβη η κοπέλα στο επίμαχο ξενοδοχείο), αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, θα πρέπει να δίνει το “παρών” μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αλλά και να καταβάλλει χρηματική εγγύηση ύψους 3000 ευρώ.

Κρήτη: Στο «κάδρο» της ΕΛ.ΑΣ. γνωστός τράπερ – Η συναυλία και η καταγγελία για βιασμό 19χρονης

Αναφορικά με τον 24χρονο και τον 30χρονο ο οποίος συνελήφθη στο λιμάνι του Ηρακλείου, υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, ο εισαγγελέας είχε τη γνώμη ότι αμφότεροι πρέπει να κρατηθούν προσωρινά, ενώ η ανακρίτρια ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Όπως προβλέπει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις, η απόφαση θα ληφθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά μέσα στις ερχόμενες ημέρες. Μέχρι τότε, οι εν λόγω κατηγορούμενοι τίθενται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Βιώνουμε πρωτοφανείς καταστάσεις»

«Στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα και συγκεκριμένα στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας βιώνουμε πρωτόφαντες καταστάσεις οι οποίες προσλαμβάνουν αφόρητο χαρακτήρα όταν αθώοι πολίτες εμπλέκονται με τον ποινικό μηχανισμό και διασύρονται εν αδίκω κοινωνικά, ενώ στερούνται και την προσωπική τους ελευθερίας. Μόνη θεσμικά αρμόδια να ανασχέσει το οδυνηρό αυτό φαινόμενο είναι η Δικαιοσύνη η οποία πάντοτε με γνώμονα την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας και την προστασία του αθώου πολίτη δικαιοδοτεί αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν όρια επαληθεύσιμα και άξια σεβασμού», δήλωσε μετά το πέρας των απολογιών των τριών κατηγορουμένων, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Ελευθέριος Κάρτσωνας.

neakriti.gr