Κρήτη: Πυροβόλησαν αδέσποτα και παραλίγο να σκοτώσουν αστυνομικό (video)

Κρήτη: Πυροβόλησαν αδέσποτα και παραλίγο να σκοτώσουν αστυνομικό (video)

Στα πρόθυρα της ανθρωποκτονίας έφτασε η μαζική εξόντωση αδέσποτων σε γειτονιά κοντά στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στο Ηράκλειο.

Ο δράστης που έχει αφανίσει με φόλες δεκάδες αδέσποτες γάτες, αλλά και δεσποζόμενα σκυλιά, άνοιξε πυρ με καραμπίνα το περασμένο Σάββατο, 28 Μαΐου.

Στοχεύοντας όπως φαίνεται τις τελευταίες γάτες που απέμειναν στην γειτονιά, παραλίγο να σκοτώσει φιλόζωο αστυνομικό που βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού του όταν τα σκάγια έπεσαν στα πόδια του.

Αν και έμεινε εμβρόντητος, δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί, παρά μόνο ώρες αργότερα, όταν μία από τις αδέσποτες γάτες που φροντίζει η γειτονιά επέστρεψε στο κατώφλι του σπιτιού του για να ξεψυχήσει, χτυπημένη από τα σκάγια. Έκπληκτος ο Γιώργος Σμυρνάκης είδε ότι τα σκάγια χτύπησαν και το αυτοκίνητό του, ενώ από θαύμα γλίτωσαν οι γείτονές του.

Οι κάτοικοι της περιοχής ξεσπούν με οργή και αγανάκτηση για την κατάσταση που επικρατεί, αφού τα αδέσποτα της περιοχής αφανίζονται συστηματικά με φόλες. Τόσο οι γάτες, από τις οποίες δεν έμεινε πλέον καμία, όσο και δεσποζόμενα σκυλάκια.

neakriti.gr