Κρήτη: Πώς έχασε την ζωή του ο 21χρονος στον Ψηλορείτη

Κρήτη: Πώς έχασε την ζωή του ο 21χρονος στον Ψηλορείτη
aeweb

Η νεανική απερισκεψία αποτελεί, ομολογουμένως, την αιτία του τραγικού περιστατικού στον Ψηλορείτη χτες το απόγευμα, ανήμερα των Θεοφανείων.

Μια παρέα πέντε ατόμων από το Ηράκλειο, λειτουργώντας φυσικά εκτός Νόμου λόγω των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας του κορωνοϊού (μετακίνηση σε άλλο Νομό), αποφάσισε να πάει εκδρομή στον Ψηλορείτη, σε μια χρονική περίοδο που οι κακές καιρικές συνθήκες και η έλλειψη εμπειρίας δημιουργούν, εκεί, συνθήκες υψηλού ρίσκου.

Τα πέντε άτομα θέλησαν να κάνουν μια “στράτα” από το καταφύγιο λάκος Μυγερού έως τη βόρεια πλαγιά του Ψηλορείτη, σε ένα σημείο όμως που δεν το βλέπει ιδιαίτερα ο ήλιος και το χιόνι είχε μετατραπεί σε πάγο.

Εκεί συνέβη το μοιραίο γεγονός… Οι τρεις της παρέας αποχώρησαν νωρίς και επέστρεψαν στο καταφύγιο, ωστόσο οι δύο νέοι έχασαν τον προσανατολισμό τους με συνέπεια ο ένας άνδρας 21 ετών, λόγω της ολισθηρότητας του εδάφους έπεσε από σχετικά μεγάλο ύψος στην πλαγιά και έχασει τη ζωή του, ενώ ο άλλος 20 ετών τραυματίστηκε σε πολλά σημεία του σώματός του και μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, χωρίς να κινδυνεύει, ευτυχώς, η ζωή του. Ήταν εκείνος που με κινητό ενημέρωσε τις αρχές και έδωσε το στίγμα για το που βρίσκονται οι αγνοούμενοι, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το καταφύγιο.
Όπως τονίζει στο Flashnews.gr, ο διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου Θεοδόσης Χασάπης, “αυτή την εποχή οι στράτες στον Ψηλορείτη είναι ιδιατέρως εικίνδυνες, ειδικά για μη έμπειρα άτομα και επίσης όταν αυτά δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δυστυχώς βρήκαμε τον νεκρό λίγο πιο μακριά από τον τραυματία που μας έδωσε το στίγμα για το πού βρίσκονται”.

Τεράστια επιχείρηση

Για την ανεύρεση των αγνοουμένων στήθηκε τεράστια επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν η 3η ΕΜΑΚ Ηρακλείου με δύο οχήματα, Η πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου με 5 οχήματα (το ένα από το Αμάρι), τα ΤΑΕ Ρεθύμνου, δύο περιπολικά της αστυνομίας, ο Ερυθρός Σταυρός και ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου που έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στην πυροσβεστική.
Για τον άτυχο 21 ετών άνδρα από το Ηράκλειο που έχασε τη ζωή του θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή, ενώ διερευνώνται όλες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβαν.