Νέα τραγωδία στην άσφαλτο. Αυτή τη φορά ένας 35χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε χαντάκι στις Μαλάδες Ηρακλείου.
O άτυχος άντρας αγνοείτο από το απόγευμα της Τρίτης και αφού πλέον είχε περάσει ένα 24ωρο οι κάτοικοι συγκρότησαν ένα πεζοπόρο κλιμάκιο για να ερευνήσουν την περιοχή.
Μια ομάδα κατοίκων ερευνώντας την περιοχή διαπίστωσε ότι το όχημα του 35χρονου βρισκόταν κατακρημνισμένο από γεφυράκι της περιοχής ύψους 4 – 5 μέτρων.
Το αυτοκίνητο Toyota του 35χρονου εντοπίστηκε από τους ίδιους τους κατοίκους που κινητοποιήθηκαν και άρχισαν να τον ψάχνουν αφού υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την… εξαφάνισή του.
Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στο στενό γεφυράκι, που αποτελεί τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο της περιοχής και ενώνει Μαλάδες, Προφήτη Ηλία, Άγιο Σίλα και γενικά όλο το Τέμενος.
Στο σημείο που βρέθηκε το άψυχο σώμα του 35χρονου, σε χαντάκι στις Μαλάδες, βρέθηκε τόσο το ΕΚΑΒ όσο και δύο οχήματα της ΕΜΑΚ Κρήτης.
Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κοινότητας Μαλάδων, με την οποία επικοινώνησε το neakriti.gr, τον 35χρονο αναζητούσαν ολόκληρη την ημέρα, σήμερα, συγγενείς και οικείοι, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί, το άψυχο σώμα του νεαρού είχε καλυφθεί από τα καλάμια που βρίσκονταν στο χαντάκι.
Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Κοινότητας Μαλάδων, κ. Κυπράκη, κανείς δε γνωρίζει – μέχρι στιγμή – πότε ακριβώς και υπό ποιες συνθήκες συνέβη το τραγικό δυστύχημα.
Το γεφυράκι του θανάτου
Χαρακτηριστικά είναι, πάντως, τα όσα δήλωσε στο neakriti.gr η κ. Κυπράκη, η οποία ανέφερε συγκλονισμένη πως το εν λόγω γεφυράκι δεν έχει σήμανση, δεν έχει φως, δεν έχει προστατευτικά κιγκλιδώματα ή μπάρες και αποτελεί «παγίδα» για τους οδηγούς και η ορατότητα για τους οδηγούς είναι περιορισμένη.
Μάλιστα, τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι η ίδια, πριν από 6 μήνες, είχε κάνει έγγραφη αίτηση προκειμένου να τοποθετηθούν προστατευτικές μπάρες στο συγκεκριμένο σημείο.
Όπως κατήγγειλε η πρόεδρος του Αγίου Σίλα Μαρία Κυπράκη το στενό πέρασμα είναι γεμάτο καλάμια αν και υποτίθεται ότι είχε καθαρίσει εργολάβος το προηγούμενο διάστημα.
(φωτο αρχείου)
neakriti.gr