Κρήτη: Νέα δεδομένα για τον θάνατο της γιαγιάς που αντιστάθηκε στους ληστές

Κρήτη: Νέα δεδομένα για τον θάνατο της γιαγιάς που αντιστάθηκε στους ληστές
aeweb

Νέα δεδομένα προκύπτουν στην υπόθεση της ηλικιωμένης γυναίκας από τη Σητεία που έπεσε θύμα ληστείας και λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο ιατροδικαστής εντόπισε ένα αιμάτωμα στα μαλακά μόρια του κεφαλιού της ηλικιωμένης ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν το εύρημα αυτό αποτελεί αιτία θανάτου καθώς θα πρέπει να συνεκτιμηθούν όλα τα στοιχεία. Όπως τονίζεται δεν είναι ξεκάθαρο αν το συγκεκριμένο εύρημα συνετέλεσε στο θάνατο της άτυχης γιαγιάς ή αν συνέβαλαν και άλλοι παράγοντες.

Πάντως όπως υποστηρίζεται από κύκλους της αστυνομίας η γιαγιά στις καταθέσεις που έδωσε – οι οποίες ήταν λεπτομερέστατες και φανέρωναν ότι η ηλικιωμένη είχε πλήρη διαύγεια – δεν αναφέρει πουθενά ότι τη χτύπησαν. Η ίδια αναφέρεται στους ληστές σημειώνοντας ότι ήταν Έλληνες άλλα όχι ντόπιοι ενώ σημειώνει ότι της είπαν ότι δεν θα την πειράξουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία η γιαγιά δάγκωσε στο δάχτυλο έναν εξ αυτών και στη συνέχεια εκείνη την έδεσαν και τη φίμωσαν ωστόσο δεν γίνεται πουθενά αναφορά για χτυπήματα.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές όλα τα στοιχεία οδηγούν ξεκάθαρα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ληστεία και όχι για κλοπή.

Την υπόθεση διερευνά το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος που βρίσκεται στη Σητεία και το οποίο έχει κληθεί να συμμετάσχει και σε άλλες έρευνες για ανάλογες υποθέσεις στο Λασίθι, όπως στην υπόθεση του ηλικιωμένου στους Αμυγδάλους Νεάπολης που επρόκειτο για ληστεία μετά θάνατον.

cretalive.gr