Κρήτη: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ τη νύχτα

Κρήτη: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ τη νύχτα

Το δικό της ξεκάθαρο μήνυμα στα όσα ανησυχητικά καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο με απειλές, τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα με «πρωταγωνιστές» ανήλικους και ενήλικους, στέλνει η τοπική ΕΛ.ΑΣ που νύχτα Σαββάτου προς Κυριακής προχώρησε, κατά πληροφορίες, σε σαρωτικούς ελέγχους με την συμμετοχή πολυπληθών δυνάμεων από διάφορες υπηρεσίες.

Ήταν μία δυναμική και ουσιαστική εξόρμηση (όπως τουλάχιστον περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες) που, όπως διαμηνύουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, θα επαναληφθεί όσες φορές και αν χρειαστεί έως ότου άπαντες (Έλληνες και αλλοδαποί κάθε ηλικίας) εμπεδώσουν ότι το Ηράκλειο παραμένει πάντα μία ασφαλής και φιλική πόλη και αυτό δεν μπορεί να το διαταράξει μία μικρή μειοψηφία.

Αστυνομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι μετά τη «χαλάρωση» των μέτρων στη διασκέδαση και στην εστίαση, καταγράφονται συμπεριφορές που αν δεν «χτυπηθούν» άμεσα στη ρίζα τους, θα τις βρουν μπροστά τους στο μέλλον.

Το ένα σκέλος (και πιο ανησυχητικό) σχετίζεται με τους ανήλικους παραβάτες. Έγραψε προχθές στο Cretalive ότι δεν μπορούν ανήλικοι να κυκλοφορούν με σουγιάδες και σιδερογροθιές στο κέντρο της πόλης, να επιτίθενται και να χτυπούν άλλους πιτσιρικάδες προκειμένου να τους επιβληθούν και να τους ληστέψουν.

Το άλλο σκέλος αφορά σε ενήλικες παραβάτες που με το άνοιγμα της διασκέδασης αναζητούν βήμα, ρόλο και χώρο μέσα στη νύχτα με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο τραμπουκισμού και προστασίας.

Έγιναν πολλές προσαγωγές, έγιναν και συλλήψεις… αστυνομικοί μπήκαν και σε in στέκια της πόλης στα οποία γινόταν το αδιαχώρητο… Και η παρουσία τους εκεί ήταν «χειρουργική», στόχευαν σε πολύ συγκεκριμένα άτομα είτε από τους θαμώνες είτε από το μαγαζί…. «Τόσα χρόνια βγαίνω, τέτοιο σκηνικό δεν έχω ξαναδεί…μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και πήγαν σε συγκεκριμένα άτομα… σταμάτησε η μουσική… για κάμποση ώρα κανείς δεν μπορούσε να μπει και να βγει… ήταν κυκλωμένο το μπαρ από αστυνομικούς» περιέγραψε στο cretalive ξημερώματα Κυριακής θαμώνας.

Η αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα.

cretalive