Κρήτη: Με όπλο σε τάξη μαθητής – Συνελήφθη ο ίδιος και η μητέρα του!

Κρήτη: Με όπλο σε τάξη μαθητής – Συνελήφθη ο ίδιος και η μητέρα του!

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι όταν τάξη επαγγελματικού λυκείου μετέβη για πρακτική και μάθημα εργαστηρίων σε Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Ηράκλειο.

aeweb

Με αεροβόλο στην τσάντα του φέρεται να πήγε για κατάρτιση σε Εργαστηριακό Κέντρο του Ηρακλείου ανήλικος μαθητής επαγγελματικού λυκείου σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που φέρνει στο φως το neakriti.gr. Η ύπαρξη του όπλου στην τσάντα του έγινε αντιληπτή από καθηγήτρια την ώρα της διδασκαλίας και η οποία ειδοποίησε όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αμέσως τον Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου ο οποίος με τη σειρά κάλεσε την Ασφάλεια Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr το περιστατικό έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι όταν τάξη επαγγελματικού λυκείου μετέβη για πρακτική και μάθημα εργαστηρίων σε Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Ηράκλειο.

Αν και αρχικώς υπήρξαν πληροφορίες ότι το όπλο το εμφάνισε ο μαθητής στην τάξη αυτές δεν επιβεβαιώνονται από τις αρμόδιες αρχές ωστόσο εκείνο που φαίνεται ότι έγινε αντιληπτό ήταν η ύπαρξη του όπλου στην τσάντα του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αφού μετέβη η αστυνομία στη Σχολή Κατάρτισης ο μαθητής που είναι περίπου 17 ετών, ήτοι ανήλικος, συνελήφθη καθώς και η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Το όπλο αποδείχτηκε ότι ήταν αεροβόλο και κατά πληροφορίες σχηματίστηκε δικογραφία προς τον Εισαγγελέα. Η συνήθης διαδικασία είναι να ακολουθεί προφορική εντολή Εισαγγελέα για να αφεθούν ελεύθεροι αμφότεροι.

Το θέμα έχει ήδη λάβει διαστάσεις και κατά πληροφορίες υπήρξε αρχικώς αναστάτωση καθώς κανένας δεν γνώριζε την επικινδυνότητα του όπλου μέχρι να διαπιστωθεί αρμοδίως. Υπήρξε η αίσθηση ότι επρόκειτο για ψεύτικο όπλο όμως αποδείχτηκε αεροβόλο.