Κρήτη: Κούρσα – εφιάλτης για οδηγό ταξί με επιβάτες τουρίστες

Κρήτη: Κούρσα – εφιάλτης για οδηγό ταξί με επιβάτες τουρίστες

Κρήτη: Κούρσα – εφιάλτης για οδηγό ταξί με επιβάτες τουρίστες

Τίποτα δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε όταν ένας Ηρακλειώτης οδηγός ταξί πήρε “κούρσα” από τον Αρόλιθο τέσσερις επιβάτες, δύο ζευγάρια, να τους μεταφέρει σε γνωστό ξενοδοχείο της Αμμουδάρας.

Λίγο μετά την επιβίβαση, όπως καταγγέλλει ο οδηγός, οι επιβάτες, οι οποίοι μιλούσαν ξένη γλώσσα, άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα μεταξύ τους και μάλιστα ο ένας εξ αυτών (που καθόταν στο πίσω κάθισμα) χτυπούσε με τις γροθιές του τον έτερο άντρα που βρίσκονταν στη θέση του συνοδηγού. Και ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει στην περιοχή Κουμπέδες, άνοιξε την πόρτα με στόχο να αναγκάσει τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο παράθυρο του οδηγού και άρχισε να τον γρονθοκοπεί στο κεφάλι με αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλεται, να του προκαλέσει τραύμα στο μάτι.

Παρά το σάστισμά του, ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και προσήγαγε το ένα από τα δύο ζευγάρια. Οι άλλοι δύο, ένας άντρας και μια γυναίκα, κατάφεραν να ξεφύγουν από την αστυνομία.

Εναντίον των δύο, έχουν ασκηθεί διώξεις για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθορά ξένης περιουσίας και εξύβριση.

Η υπόθεση εισήχθη στο αυτόφωρο και η εκδίκασή της πήρε αναβολή για την ερχόμενη Πέμπτη.

Σοκαρισμένος από το περιστατικό, δηλώνει μέσω της συνηγόρου πολιτικής αγωγής Ρένας Αβτζή, ο οδηγός ταξί, ο οποίος – ευλόγως – φοβάται προς ώρας να πιάσει και πάλι το τιμόνι. “Ο πελάτης μου φοβήθηκε ακόμα και για την ζωή του. Είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες τέτοιες συμπεριφορές από τουρίστες” τονίζει η ίδια χαρακτηριστικά.
cretalive.gr