Κρήτη: Δυο ισχυροί σεισμοί ταρακούνησαν το νησί – Μπαράζ σεισμών

Κρήτη: Δυο ισχυροί σεισμοί ταρακούνησαν το νησί – Μπαράζ σεισμών

Κρήτη: Δυο ισχυροί σεισμοί ταρακούνησαν το νησί – Μπαράζ σεισμών
explore Chania

Αναστάτωση προκλήθηκε στην διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Κρήτη εξ αιτίας συνεχών σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν στην θαλάσσια περιοχή βόρεια Λασιθίου με τους δύο ισχυρότερους με μεγέθη 5,1 και 5,2 Ρίχτερ να γίνονται αισθητοί.

Η έντονη δραστηριοποίηση του Εγκέλαδου ξεκίνησε στις 3:30 με σεισμό μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια της Σητείας και συνεχίστηκε με άλλους 11 σεισμούς με τον πλέον πρόσφατο στις 7:11 το πρωί μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο.

Δείτε την καταγραφή του μπαράζ των σεισμών από το Ευρομεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. (Οι ώρες είναι σε UTC και για την τοπική ώρα υπολογίζετε +3 ώρες)

Κρήτη: Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε το νησί - Μπαράζ σεισμών

Σε εξέλιξη η ακολουθία – Τι δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας στο enikos.gr, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 3:30 το πρωί και ήταν 5,1 Ρίχτερ. Έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί περίπου δέκα μικρότεροι μετασεισμοί με τον πιο μεγάλο λίγο μετά τις 7 το πρωί που ήταν 5,2 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η ακολουθία είναι σε εξέλιξη και είναι σε θαλάσσιο χώρο. Οι σεισμοί γίνονται αισθητοί αλλά δεν έχουν προκαλέσει επιπτώσεις. Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο καθώς δεν έχει τελειώσει.