Κρήτη: Ηλικιωμένος πήγε να σκοτώσει εν ψυχρώ τρεις νεαρούς!

Κρήτη: Ηλικιωμένος πήγε να σκοτώσει εν ψυχρώ τρεις νεαρούς!

Από καθαρή τύχη γλύτωσαν τρεις νεαροί το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της Αγίας Αικατερίνης στο Ηράκλειο από τα πυρά ενός ηλικιωμένου άνδρα που άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους για μία ασήμαντη αφορμή.

Το πολύ σοβαρό αυτό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11 με 11:30 το βράδυ όταν οι τρεις νεαροί κάθονταν αμέριμνοι σε ένα παγκάκι και συζητούσαν. Ο 75χρονος, κάτοικος της περιοχής, άγνωστο για ποιο λόγο ενοχλήθηκε και άρχισε να φωνάζει στους τρεις νέους, οι οποίοι δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια στην ένταση που είχε προκληθεί αναίτια.

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, ο ηλικιωμένος άνδρας βγήκε από το σπίτι του κρατώντας μια μαγκούρα κι ενώ αρχικά προσποιήθηκε ότι έκανε βόλτα, κινήθηκε πίσω από τους νεαρούς και προσπάθησε να τους χτυπήσει. Οι κινήσεις του ωστόσο έγιναν αντιληπτές από τους νέους, οι οποίοι μη θέλοντας να διαπληκτιστούν με τον 75χρονο, άρχισαν να απομακρύνονται από το σημείο. Τότε, ο ηλικιωμένος άνδρας έβγαλε από τη μέση ένα 22άρι πιστόλι και πυροβόλησε εναντίον των νεαρών τρεις φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός με την παρέα των τριών να απομακρύνεται με ασφάλεια από το σημείο.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση ανδρών της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Ηρακλείου, οι οποίοι κατέφθασαν στο σημείο και αφού απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή για λόγους ασφαλείας κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 75χρονο. Όπως προέκυψε από την έρευνα που ακολούθησε ο ηλικιωμένος έκρυβε κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου του δύο όπλα, πέντε γεμιστήρες και 661 φυσίγγια!.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει και αυτοψία από τις αρχές.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι η κατάσταση το τελευταίο διάστημα όχι απλώς είναι τεταμένη αλλά ο κόσμος δείχνει “να έχει ξεφύγει”. Διαπληκτισμοί, εντάσεις και επεισόδια είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο…

cretalive