Κρήτη : Η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού Είναι στο χέρι μου- Video με υπογραφή Παπαδουλάκη

Κρήτη : Η πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού Είναι στο χέρι μου- Video με υπογραφή Παπαδουλάκη

Στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι αφιερωμένος ο Οκτώβριος, με την Περιφέρεια Κρήτης να ανακοινώνει τις επόμενες μέρες το πλέγμα των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών της Κρήτης για τον καρκίνο του μαστού και την πρόληψή του.

aeweb

Την Τρίτη μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα το δικό της κοινωνικό μήνυμα μέσα από ένα τηλεοπτικό βίντεο, με την υπογραφή του σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, υπενθυμίζοντας την σημασία και την αξία της πρόληψης.

Στην πρωτοβουλία ενημέρωσης εντάσσεται και η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας που τώρα και τα προηγούμενα χρόνια στηρίζει ενεργά το πρόγραμμα πρόληψης της Περιφέρειας Κρήτης.

Με αφορμή τη σημερινή 1η μέρα του Οκτώβρη, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Υπεύθυνος των Κινητών Μονάδων της Περιφέρειας, ιατρός Γιώργος Πιτσούλης, δήλωσε: «Δεν περιμένω τον Οκτώβρη! Ο κόσμος αλλάζει, τα όνειρα στενεύουν, η ελπίδα θαμπώνει όταν ο ναός της ψυχής, το σώμα, κλονίζεται .Η ταραχή γίνεται πιο μεγάλη όταν βάλλεται ένα από τα θεμέλια της γυναικείας ταυτότητας που συμβολίζει την μητρότητα την θηλυκότητα την φροντίδα.

Αυτή είναι η μία όψη. Ο Οκτώβρης που σήμερα καλωσορίζουμε και είναι αφιερωμένος στην πρόληψη από τον καρκίνου του μαστού, μας θυμίζει πως είναι στο χέρι σας (μας). Ο αγώνας όμως είναι διαρκής. Είναι υπόθεση πολλών αλλά πάνω από όλα δική σου υπόθεση.
Η πρόληψη είναι στάση ζωής, Νίκη ζωής.
Είναι στο Χέρι σου!
Δεν περιμένω τον Οκτώβρη!»

zarpanews.gr