Κρήτη: Γυναίκα έχασε 150.000 ευρώ, πιστεύοντας ότι της ζητάει… δανεικά ο Keanu Reeves

Κρήτη: Γυναίκα έχασε 150.000 ευρώ, πιστεύοντας ότι της ζητάει… δανεικά ο Keanu Reeves

Οι επιτήδειοι που βρίσκονταν πίσω από το ψεύτικο προφίλ του Instagram, έπεισαν την γυναίκα να μεταφέρει σε λογαριασμό το τεράστιο ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ, με πρόσχημα επένδυση για την νέα του ταινία

Η απίστευτη απάτη είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 2022, όταν η 55χρονη άρχισε να επικοινωνεί μέσω Instagram με άγνωστο άτομο, που της συστήθηκε ως ο ηθοποιός «Κιάνου Ριβς», ένας από τους πιο γοητευτικούς και επιτυχημένους σταρ του Χόλιγουντ, ενώ είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα απλό και προσιτό άνθρωπο με κοινωνικές ευαισθησίες.

Οι επιτήδειοι που βρίσκονταν πίσω από το ψεύτικο προφίλ του Instagram, έπεισαν την γυναίκα να μεταφέρει σε λογαριασμό το τεράστιο ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ, με πρόσχημα επένδυση για την νέα του ταινία.

Το χρονικό της απίστευτης απάτης με τον «μαϊμού» Κιάνου Ριβς

Η γνωριμία και επικοινωνία έγινε μέσα στο 2021 μέσω instagram, όπου ο απατεώνας την προσέγγισε παριστάνοντας τον πρωταγωνιστή του Matrix. Καλλιεργώντας κλίμα εμπιστοσύνης με την 55χρονη Ηρακλειώτισσα ο απατεώνας άρχισε να στήνει τα δίχτυα του λέγοντας της ότι εξαιτίας του φορολογικού συστήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα έπρεπε να πληρώσει προκαταβολικά το φόρο για να μπορέσει να εισπράξει την αμοιβή του από τη νέα ταινία που τον έκανε γνωστό και ιδιαίτερα αγαπητό ανά την υφήλιο. Ο μαϊμού Κιάνου Ρίβς την έπεισε να του δανείσει τα χρήματα που χρειαζόταν για την εφορία, υποσχόμενος ότι θα την ανταμείψει μόλις εισπράξει την αστρονομική αμοιβή του για το νέο Matrix. Μάλιστα την προέτρεψε να επικοινωνήσει και με το «δικηγόρο» του, για να πειστεί.

Αυτά τα στοιχεία φαίνεται ότι έλαβε υπόψη της μια 55χρονη Ηρακλειώτισσα που έπεσε στα δίχτυα επιτήδειου ο οποίος υποδύθηκε με πειθώ τον Χολιγουντιανό σταρ και κατάφερε να της αποσπάσει μια ολόκληρη περιουσία. Από τον Ιούνιο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, με διάφορες καταθέσεις που έγιναν σε τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ο απατεώνας της απέσπασε ούτε λίγο, ούτε πολύ 150 χιλιάδες ευρώ.

Η 55χρονη έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της όταν κατάλαβε το λάθος της και κατέφυγε στην ασφάλεια ηρακλείου μαζί με τις αποδείξεις από τα εμβάσματα .

Τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για 5 αλλοδαπούς και μία Ελληνίδα οι οποίοι εξαπάτησαν την 55χρονη. Μάλιστα δεσμεύτηκαν οι περιουσίες τους.

neakriti.gr