Κρήτη: Έτσι θα γίνουν τα τεστ για την ανοσία – Ξεκινούν μετά το Πάσχα (video)

Κρήτη: Έτσι θα γίνουν τα τεστ για την ανοσία – Ξεκινούν μετά το Πάσχα (video)

Κρήτη: Έτσι θα γίνουν τα τεστ για την ανοσία – Ξεκινούν μετά το Πάσχα (video)
explore Chania

Αν όλα πάνε καλά, μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η διενέργεια των τεστ στην Κρητική κοινότητα με στόχο να διαπιστωθεί η ανοσία στον γενικό πληθυσμό.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV, με το Μάνο Δασκαλάκη, ο καθηγητής γενικής ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονής με σημείο αναφοράς την αποκάλυψη του καθηγητή Ιολογίας Γιώργου Σουρβίνου στην εκπομπή «Αντιθέσεις» με τον Γιώργο Σαχίνη.

Σε δύο φάσεις η διαδικασία

Όπως τόνισε ο κ. Λιονής, η διαδικασία των τεστ στο γενικό πληθυσμό της Κρήτης θα γίνει σε δύο φάσεις και αν όλα πάνε καλά μέχρι τα μέσα Μαΐου η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί δίνοντας τους επιστήμονες την δυνατότητα να δουν το μέγεθος της ανοσίας στο νησί μας.

Ο καθηγητής γενικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρθηκε στην ομάδα των επιστημόνων από το νησί που πρωτοπορεί μιας και η Κρήτης είναι η πρώτη περιφέρεια στην Χώρα που ξεκινά την ερεύνα της ανοσίας έχοντας στο πλευρό της τόσο την 7η υγειονομική περιφέρεια Κρήτης όσο και τον ΕΟΔΥ.

Η αποκάλυψη αυτής της σημαντικής επιστημονικής πρωτοβουλίας είχε γίνει στην εκπομπή «Αντιθέσεις» από τον καθηγητή Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Γιώργο Σουρβίνο.

Με βάση τα αποτελέσματα θα μπορεί πλέον να διαμορφωθεί μια ξεκάθαρη εικόνα γύρω από το χρονοδιάγραμμα της ανοσίας στην Κρήτη, ώστε να μην βαδίζουμε στα τυφλά σε επίπεδο χώρας, αποτελέσματα τα οποία θα καθορίσουν το επόμενο βήμα από τη κυβέρνηση σε σχέση με την σταδιακή αποκλιμάκωση ή όχι των μέτρων , στη μάχη που δίνεται κατά του κορωνοϊού.

Ποιοι θα ελεγχθούν

Οι ομάδες που θα ελεγχθούν είναι ο Γενικός πληθυσμός, όχι όμως ασθενείς και υγειονομικοί, στα ΤΕΠ και σε κλινικές COVID, όπως δήλωσε ο κ. Σουρβίνος.

Στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη αναφέρθηκε σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία που φέρνει την Κρήτη στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την καταγραφή της ανοσίας στον γενικό πληθυσμό του νησιού με τα αποτελέσματα να δίνουν στην επιστημονική κοινότητα ένα σημαντικό όπλο για το πως θα κινηθεί η επόμενη μέρα στο νησί και στην πιθανότητα ενός δεύτερο κύματος, που μπορεί να έρθει το Φθινόπωρο.

neakriti.gr