Κρήτη: Εκτός φυλακής μετά από 2 χρόνια μητέρα και πατριός που κακοποιούσαν τρία παιδιά

Κρήτη: Εκτός φυλακής μετά από 2 χρόνια μητέρα και πατριός που κακοποιούσαν τρία παιδιά

Εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθεί σύντομα ένα ζευγάρι από το Ηράκλειο, το οποίο είχε καταδικαστεί σε οχτώ χρόνια φυλάκισης με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας, σωματικής βλάβης κ.α.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από ένα γράμμα που φέρεται να έγραψε ένα τα τρία παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 12 ετών και σύμφωνα με το οποίο ο πατριός τους , χτυπούσε εκείνο και τις δύο μικρότερες αδερφές του, φέρεται να τα εξανάγκαζε να τρώνε τις ακαθαρσίες τους, ενώ φέρεται επίσης να τα υποχρέωνε να κάνουν μπάνιο με λάστιχο.

Ακόμη στο ίδιο γράμμα το οποίο έφτασε στα χέρια του βιολογικού τους πατέρα και κατατέθηκε στη Δικαιοσύνη περιγραφόταν ότι ο 60χρονος πατριός έφερνε στο σπίτι φίλους του και οι οποίοι κοιμόντουσαν στον ίδιο χώρο με τα παιδιά, αλλά χωρίς να τα κακοποιήσουν.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2020 και το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο έγινε δεκτό πριν λίγες ημέρες. Η μητέρα των τριών κοριτσιών και ο σύντροφός της είχαν καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο γνωστό δικηγόρο των κατηγορουμένων Μ. Καλλέργη, «ανεξάρτητα από το μεγάλο ύψος της ποινής που επιβλήθηκε σε πρώτο βαθμό, το βάσιμο της κατηγορίας θα προκύψει σε δεύτερο βαθμό, όπου θα εξεταστεί διεξοδικά το εάν τελικά η επιστολή που φέρεται να γράφτηκε από το ανήλικο κορίτσι έχει συνταχθεί από το ίδιο ή όχι».

 creta24.gr