Κρήτη: Έδωσαν ραντεβού σε παιδική χαρά για παράνομο ζευγάρωμα -Το βίντεο της ντροπής με τα σκυλιά

Κρήτη: Έδωσαν ραντεβού σε παιδική χαρά για παράνομο ζευγάρωμα -Το βίντεο της ντροπής με τα σκυλιά

Όσοι αντιλήφθηκαν τι ακριβώς συμβαίνει πέρα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που απαθανάτισαν τις σκηνές απείρου κάλους, άρχισαν να καλούν το 10410 την τηλεφωνική γραμμή για την κακοποίηση των ζώων, ωστόσο πληροφορήθηκαν πως δυνατότητα άμεσης παρέμβασης δεν υπήρχε αν δεν κληθεί η Άμεση Δράση, όπως και έγινε τελικά αφού όμως χάθηκε πολύτιμος χρόνος

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής στο πάρκο του Ευκάλυπτου στο κέντρο του Ηρακλείου, με πολίτες να ζευγαρώνουν τα ζώα τους μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων πολιτών. Γονείς με τα παιδιά τους και άλλους πολίτες που έκαναν βόλτα με τα κατοικίδια του. Τα οποία κλήθηκαν μάλιστα να απομακρύνουν, από τους θρασύτατους «κηδεμόνες» οι οποίοι έκριναν ότι ενοχλούν τα δυο τσιουάουα να επικεντρωθούν στο στόχο τους. Την αναπαραγωγή και μάλιστα «εν μέση οδό». Πράξη η οποία εκτός από βαθιά ανήθικη, με τη δημόσια έκθεση των ζώων σε αυτή την κατάσταση, αποτελεί παράνομη πράξη με βάση τις νομικές διατάξεις για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Όσοι αντιλήφθηκαν τι ακριβώς συμβαίνει πέρα από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που απαθανάτισαν τις σκηνές απείρου κάλους, άρχισαν να καλούν το 10410. Την τηλεφωνική γραμμή για την κακοποίηση των ζώων. Ωστόσο πληροφορήθηκαν πως δυνατότητα άμεσης παρέμβασης δεν υπήρχε αν δεν κληθεί η Άμεση Δράση. Όπως και έγινε τελικά αφού όμως χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Οι υπαίτιοι που αντιλήφθηκαν το σάλο που προκλήθηκε, άρπαξαν τα δυο τσιουάουα και έφυγαν με μοτοσικλέτα πριν φτάσει το περιπολικό το πλήρωμα του οποίου έκανε καταγραφή του περιστατικού, προς αναζήτηση των δραστών.
Η αναπαραγωγή των ζωών συντροφιάς απαγορεύεται κατηγορηματικά με βάση τις ισχύουσες διατάξεις από μη νόμιμους εκτροφείς.
Η Εκτροφή, αναπαραγωγή ή πώληση ζώων συντροφιάς κατά παράβαση των κειμένων διατάξεων επισείει πρόστιμο 3.000 ευρώ

Με βάση τις διατάξεις του νόμου 4830/2021 οι κηδεμόνες υποχρεούνται είτε να στειρώσουν το ζώο τους, είτε να αποστείλουν έναντι παραβόλου 150 ευρώ, δείγμα γενετικού υλικού στο υπό ίδρυση Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων.

neakriti.gr