Κρήτη: Διπλή καταγγελία για βιασμό από ερωμένη και σύζυγο – Προφυλακίστηκε 40χρονος

Κρήτη: Διπλή καταγγελία για βιασμό από ερωμένη και σύζυγο – Προφυλακίστηκε 40χρονος

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται σθεναρά τα όσα του αποδίδονται δεν άργησε να συλληφθεί και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ένας 40χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος κατηγορείται ότι, μέσα στο προηγούμενο διάστημα, βίασε δύο γυναίκες: Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η 49χρονη φίλη του 40χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο τελευταίος την είχε βιάσει. Το ίδιο χρονικό διάστημα, οι Αρχές δέχτηκαν και δεύτερη καταγγελία για βιασμό με θύτη τον 40χρονο, αυτή τη φορά από την εν διαστάσει σύζυγό του.

Ο 40χρονος, ο οποίος αρνείται σθεναρά τα όσα του αποδίδονται, δεν άργησε να συλληφθεί και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ο κατηγορούμενος κρατείτο τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα και χθες Δευτέρα οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθεί, συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισής του, Ελευθέριο Κάρτσωνα.

Ο 40χρονος αρνήθηκε πεισματικά τις βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται. Εντούτοις, δεν έπεσε τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, παίρνοντας τον δρόμο για τη φυλακή.

Μιλώντας χθες στο neakriti.gr, ο δικηγόρος του 40χρονου κατηγορούμενου έκανε λόγο για «σκευωρία» σε βάρος του εντολέα του από τη 49χρονη φίλη του, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι κατηγορίες θα καταρρεύσουν κι οι «εμπνευστές αυτού του επαίσχυντου σχεδίου θα τεθούν προ των ευθυνών τους».

«Ο εντολέας μας αρνείται με τον πλέον κατηγορηματικό και οργίλο τρόπο τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος. Οι καταθέσεις των φερόμενων ως παθουσών βρίθουν ψευδών και αντιφάσεων και το σημαντικότερο διαψεύδονται πανηγυρικά από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και την κοινή λογική», ανέφερε αρχικά ο κ. Κάρτσωνας, ο οποίος επισήμανε ότι το κίνητρο που βρίσκεται πίσω από την καταγγελία της 49χρονης είναι η «παθολογική ερωτική ζήλια».

«Περίτρανη απόδειξη της αναξιοπιστίας (και) της πρώτης φερομένης ως παθούσης – με την οποία διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό ο εντολέας μας για μεγάλο χρονικό διάστημα – η οποία αποτελεί την ενορχηστρώτρια αυτής της εγκληματικής σκευωρίας, ως και του κινήτρου της καταγγελίας της που δεν είναι άλλο από την παθολογική ερωτική ζήλια, συνιστά το γεγονός ότι την ποινικά κρίσιμη ημέρα και αφότου υποτίθεται ότι είχε λάβει χώρα η πράξη του βιασμού παρακολούθησε τον δυστυχή κατηγορούμενο και αφού διέγνωσε ότι το αυτοκίνητό του βρισκόταν έξωθεν της οικίας έτερης ερωτικής αντιζήλου, προκάλεσε φθορές στο όχημά του, χαράσσοντας με κλειδί το ονοματεπώνυμό της και εν συνεχεία αποχωρώντας προέβη στην υποβολή της έγκλησης για βιασμό. Ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε καταγγείλει στο πρόσφατο παρελθόν ψευδώς και τον τέως σύντροφό της για ανάλογης υφής περιστατικό», δήλωσε στο neakriti.gr, ο δικηγόρος του 40χρονου.

«Σεβασμός στα πραγματικά θύματα»

Εξάλλου, ο κ. Κάρτσωνας υπογράμμισε ότι πλέον κάθε πολίτης μπορεί ξαφνικά να… βρεθεί στη φυλακή, εξαιτίας ατόμων που εκμεταλλεύονται την «τρέχουσα κοινωνική συγκυρία» και «δε διστάζουν να χρησιμοποιούν τη Δικαιοσύνη». Ας σημειωθεί ότι ο δικηγόρος επισήμανε την «ανάγκη θεσμοθέτησης ενός σταδίου υποχρεωτικού δικονομικού προελέγχου των καταγγελιών με αντικείμενο τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας», μεταξύ άλλων, για λόγους σεβασμού απέναντι στα πραγματικά θύματα των εγκλημάτων σεξουαλικής φύσης.

«Είμαστε βέβαιοι ότι κατά τη διαδικαστική εξέλιξη της υπόθεσης οι κατηγορίες θα καταρρεύσουν και οι εμπνευστές αυτού του επαίσχυντου σχεδίου θα τεθούν προ των ευθυνών τους. Είναι αδιανόητο ότι στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα ο εκάστοτε πολίτης μπορεί πλέον από τη μια στιγμή στην άλλη να στερείται την προσωπική του ελευθερία και να καταστρέφεται ολόκληρος ο βίος του ένεκα υποβόλιμων και στρατευμένων καταγγελιών από προσωπικότητες αμφιλεγόμενου ήθους και αξιών, οι οποίες, εκμεταλλευόμενες την τρέχουσα κοινωνική συγκυρία και τον διάχυτο ποινικό λαϊκισμό, δε διστάζουν να χρησιμοποιούν τη Δικαιοσύνη για την ικανοποίηση των εγωιστικών τους κινήτρων.

Η ανάγκη θεσμοθέτησης ενός σταδίου υποχρεωτικού δικονομικού προελέγχου των καταγγελιών με αντικείμενο τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής πριν την άσκηση της ποινικής δίωξης και την εξόντωση συμπολιτών μας προβάλλει δικαιοκρατικά επίκαιρη και πιεστική. Τούτο για λόγους σεβασμού τόσο στα πραγματικά θύματα αυτών των εγκλημάτων, στην ιδέα της Δικαιοσύνης και της αρχής του κράτους δικαίου, όσο και στην ανθρώπινη αξία των αδίκως προφυλακιζόμενων συμπολιτών μας», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 40χρονου.