Κρήτη: Χιλιάδες γυμνές φωτογραφίες γυναικών διακινούνται χωρίς να το ξέρουν μέσω Telegram

Κρήτη: Χιλιάδες γυμνές φωτογραφίες γυναικών διακινούνται χωρίς να το ξέρουν μέσω Telegram

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο ιστότοπο, επιτήδειοι αντλούν τις φωτογραφίες των γυναικών μέσω των προφίλ τους στο Instagram και στο Facebook και στη συνέχεια μέσω προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης, «φτιάχνουν» γυμνές φωτογραφίες, τις οποίες και διακινούν μέσω Telegram και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες σε πανελλαδικό επίπεδο μετά την αποκάλυψη για χιλιάδες ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες ανυποψίαστων γυναικών οι οποίες διακινούνται μαζικά μέσω διαδικτύου.

Σε σχετικό ρεπορτάζ του thesstoday.gr που δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες ώρες αναφέρεται ότι στην αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός, καθώς πολλές είναι οι γυναίκες που έχουν καταγγείλει ότι διακινούνται στο διαδίκτυο ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες τους.
Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο ιστότοπο, επιτήδειοι αντλούν τις φωτογραφίες των γυναικών μέσω των προφίλ τους στο Instagram και στο Facebook και στη συνέχεια μέσω προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης, «φτιάχνουν» γυμνές φωτογραφίες, τις οποίες και διακινούν μέσω Telegram και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ξεκινήσει οι πρώτες έρευνες, καθώς πάνω από 10 γυναίκες έχουν κάνει επίσημες καταγγελίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει ανεπίσημες καταγγελίες τηλεφωνικά αλλά και μέσω email στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από γυναίκες που αντιλήφθηκαν πως διακινούνται προσωπικές τους φωτογραφίες και βίντεο μέσω συγκεκριμένης ομάδας.
Επίσης, γυναίκες-θύματα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω των social media, προκειμένου να προχωρήσουν μαζί σε σχετικές καταγγελίες.
Δυστυχώς το εν λόγω «φαινόμενο» δεν είναι νέο, εντούτοις, τις τελευταίες ώρες έλαβαν χώρα δεκάδες καταγγελίες με θύματα γυναίκες.
Σημειώνεται ότι πολλά από τα θύματα είναι ανήλικες!
«Έχουμε φωτογραφίες και βίντεο από την…;», «Από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έχετε σπάνιο και ακυκλοφόρητο υλικό;», «Πληρώνω και θέλω βίντεο από την … αν έχει κάποιος», «Όποιος θέλει από Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα και Βούλα να μου στείλει να ανταλλάξουμε», «Μην ανησυχείτε για τίποτα, όλοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι».
Αυτά είναι μόνο κάποια, από τα εκατοντάδες χιλιάδες φρικιαστικά και ντροπιαστικά μηνύματα που στέλνουν άνδρες μεταξύ τους στην ομάδα «Τα κορίτσια της διπλανής πόρτας» στην εφαρμογή Telegram, αναφερόμενοι σε «παραγγελίες γυναικών», κυρίως νεαρής ηλικίας αλλά και έως 40 ετών. Στην συγκεκριμένη ομάδα συμμετέχουν πάνω από 15.000 μέλη, τα οποία ανταλλάσσουν ή δημοσιεύουν πορνογραφικό υλικό γυναικών, χωρίς φυσικά την συναίνεσή τους. Τις στοχοποιούν, τις διαπομπεύουν και εκθέτουν δεκάδες ευαίσθητες προσωπικές τους στιγμές, δίνοντας ακόμη και τα στοιχεία τους.
Σύμφωνα με το thesstoday.gr, χιλιάδες γυναίκες, επώνυμες και μη, χωρίς να το γνωρίζουν και παρά την θέλησή τους, έχουν μετατραπεί σε ένα «προϊόν» ανταλλαγής του διαδικτύου, με αρρωστημένα μυαλά να αναζητούν προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο τους, ακόμη και επί πληρωμή. Ο τρόπος για να μπει κανείς στην ομάδα είναι σχετικά εύκολος, αρκεί μόνο να βρει τον σχετικό σύνδεσμο (σ.σ. link) που θα τον μεταφέρει απευθείας στο group. Από κει και πέρα, απλώς κάνει εγγραφή. Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν δημοσιευθεί 15.796 φωτογραφίες και 2.601 βίντεο, μόνο στην συγκεκριμένη ομάδα.

Θύματα και στην Κρήτη (;)

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πάνω από 20 υπό-ομάδες για διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως και ομάδα για την Κύπρο, στις οποίες οι χρήστες δίνουν το ονοματεπώνυμο της κοπέλας που αναζητούν, όπως και το profile στα social media και στη συνέχεια περιμένουν κάποιον άλλον να ανταποκριθεί, ο οποίος θα διαθέτει και θα μοιράσει σε όλους το φωτογραφικό ή βιντεοληπτικό υλικό, παραβιάζοντας κάθε έννοια των προσωπικών δεδομένων αυτών των γυναικών κι όχι μόνο.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε διάφορες άλλες συνομιλίες μοιράζονται φωτογραφίες ανυποψίαστων γυναικών, τις οποίες έχουν τραβήξει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, όπως και ανταλλάσσουν διάφορα stories γυναικών από το Instagram και το Tik Tok, με μοναδικό στόχο να βρουν περαιτέρω υλικό.
Όπως μπορεί κάποιος να συμπεράνει αντικρίζοντας και τις υπο-ομάδες που έχουν δημιουργηθεί, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό η δράση των αδίστακτων να έχει φτάσει και στην Κρήτη.

Τεράστιος αριθμός φωτογραφιών

Η φρίκη όμως δεν σταματά εδώ. Ο αριθμός των φωτογραφιών που διακινείται είναι σοκαριστικός. Όπως αναφέρεται σε “ανακοίνωση” που έγραψε στις 22 Φεβρουαρίου, ένας από τους admin της ομάδας, υπάρχουν επιπλέον “ιδιωτικές ομάδες” για 13 πόλεις σε όλη την Ελλάδα ενώ επισημαίνει πως σύντομα θα ανοίξουν κι άλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, οι ιδιωτικές ομάδες χωρίζονται σε τρία επίπεδα και σε αυτές υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο αμέτρητων γυναικών ονομαστικά.
Για το επίπεδο 1 οι ενδιαφερόμενοι είναι υποχρεωμένοι να κοινοποιήσουν την ομάδα 10 φορές, στις εφαρμογές Discord, Reddit και Telegram. Βασική προϋπόθεση, όπως αναφέρεται, είναι να έχει γίνει σε διαφορετικές ομάδες. Στη συνέχεια, πρέπει να στείλουν screenshot στους admin, ότι ολοκλήρωσαν τις κοινοποιήσεις προκειμένου να γίνουν μέλη της ιδιωτικής ομάδας.
Στο επίπεδο 2, σύμφωνα με τους διαχειριστές, μπαίνουν μόνο «σοβαρά άτομα», τα οποία διαθέτουν ακυκλοφόρητο υλικό γυναικών-θυμάτων, και τα ίδια ενδιαφέρονται για μια ομαδική με οργανωμένο ονομαστικό υλικό. Για να καταφέρουν να μπουν, πρέπει να στείλουν το δικό τους πορνογραφικό υλικό που έχουν από γυναίκες. «Στην prive μας έχουμε μεγάλα άλμπουμ από κοπέλες που δεν υπάρχουν αλλού, για αυτό και είναι τόσο απαιτητικό να μπει κάποιος. Το 95% τρώει άκυρο γιατί στέλνουν υλικό που έχουν βρει από άλλο. Εμείς θέλουμε άτομα στην ομάδα με δικό τους υλικό!».
Τέλος, ελάχιστοι έχουν πρόσβαση στο επίπεδο 3, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να μπεις. Όπως λένε οι διαχειριστές, «αν αξίζει το υλικό του, θα βρεθεί στην ιδιωτική ομάδα με μυστικό τρόπο».
Κάποιοι από τους έξτρα «όρους» προκειμένου να αποκτήσει κάποιος το «εισιτήριο» στις ιδιωτικές ομάδες, είναι να διαθέτει ακυκλοφόρητο πορνογραφικό υλικό μόνο Ελληνίδων και όπως γράφεται χαρακτηριστικά «να διακρίνεται ποια κοπέλα είναι». Παράλληλα, οι διαχειριστές ζητούν να μην είναι πάνω από 40 ετών όπως και screenshot από facebook και instagram.

Το προφίλ της ομάδας yperoxes.gynaikes στο Instagram προέβη στην εν λόγω ανακοίνωση:

Τις τελευταίες ώρες λαμβάνουμε δεκάδες μηνύματα για ένα έγκλημα κατά των γυναικών που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή. Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διακινούνται στο διαδίκτυο πάνω από 100.000 γυμνές φωτογραφίες γυναικών από το Instagram, το Facebook ή το Only Fans, οι οποίες έχουν δεχθεί επεξεργασία ή έχουν «κατέβει» από τις πλατφόρμες παράνομα. Οι «επεξεργασμένες» γυμνές φωτογραφίες γυναικών που ως επί των πλείστον είναι ανήλικες, επεξεργάζονται μέσω συστήματος τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να αφαιρεθούν τα ρούχα. Σύμφωνα με έρευνες, οι φωτογραφίες τροποποιούνται σε ρεαλιστικές εικόνες και βίντεο, με βάση ένα πραγματικό πρότυπο. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, όμως τις τελευταίες μέρες, έχουν δημιουργηθεί αρκετά ομαδικά γκρουπ που ονομάζονται «Ανταλλαγή Γυμνών Φωτογραφιών Πρώην» και άλλες ομαδικές με ανυποψίαστες γυναίκες στην Ελλάδα! Όποια γυναίκα ή κορίτσι πέσει θύμα αυτού του χυδαίου εγκλήματος να ξέρει αρχικά ότι είναι ΘΥΜΑ και δεν έχει κάνει κάτι λάθος ή κάτι κακό, καθώς είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να μοιράζεται ότι υλικό επιθυμεί η ίδια! Χρειαζόμαστε αυστηρότερες ποινές για αυτά τα εγκλήματα που για ακόμα μια φορά έχουν ως θύματα τις γυναίκες! Εάν είστε θύμα αυτής της παράνοιας, επικοινωνήστε με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος:
☎️: 11188
✉️: [email protected]
✉️: [email protected]

Εάν είστε ανήλικη επικοινωνήστε άμεσα με κάποιον ενήλικα που θα μπορέσει να σας βοηθήσει! #yperoxesgynaikes
❗️Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι καινούριο και ότι η πλατφόρμα Telegraph δεν είναι φτιαγμένη για τέτοιο σκοπό, όπως και το discord και άλλες πλατφόρμες, αλλά κοινοποιούμε ξανά, καθώς κάποιες γυναίκες της κοινότητας μας έπεσαν θύματα πρόσφατα σε καινουρια τσατ❗️