Κρήτη: Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Αντώνη- Μιχαήλ!

Κρήτη: Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Αντώνη- Μιχαήλ!

Το δικό του αγώνα, προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή, δίνει ο 19χρονος Αντώνης-Μιχαήλ με καταγωγή από τη Νεάπολη Λασιθίου. Ο Αντώνης πάσχει από μια σπάνια ασθένεια στην καρδιά. Η οικογένειά του μέχρι τώρα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει χρήματα για την επέμβαση σε νοσοκομείο της Γερμανίας, ωστόσο χρειάζεται ακόμα κάποια για τις προεγχειρητικές εξετάσεις, τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να κάνει αυτή τη φορά στο Λονδίνο.

Ο πατέρας του κάνει έκκληση και ζητά βοήθεια για να μαζευτούν ακόμη 6.000 ευρώ μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί με αρκετό κόπο το ραντεβού με τους γιατρούς. Τα ραντεβού αυτά δεν κλείνονται εύκολα. Οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν άμεσα και αν ακυρωθεί, λόγω του ότι δεν έχουν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα χρήματα, είναι άγνωστο το πότε θα μπορέσει να κλειστεί το επόμενο, αλλά και το αν η κατάσταση της υγείας του θα αντέξει και νέα παράταση.

Ο Αντώνης-Μιχαήλ Γουλιδάκης έχει άμεση ανάγκη ειδικής χειρουργικής επέμβασης, καθώς πάσχει, από την ημέρα που γεννήθηκε, από στένωση ισθμού αορτής της καρδιάς. O 19χρονος προσπαθεί εδώ και χρόνια με θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν μέχρι σήμερα. Μάλιστα, αν η επέμβαση στο Λονδίνο δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι ο 19χρονος να μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη, πράγμα που σημαίνει ακόμη περισσότερα έξοδα.

Κρίσιμη κατάσταση

Όπως δήλωσε ο πατέρας του 19χρονου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, η κατάσταση της υγείας του τη χρονική περίοδο που διανύουμε κρίνεται από τους γιατρούς που τον παρακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια ιδιαιτέρως κρίσιμη, καθώς κινδυνεύει η ίδια του η ζωή, στην περίπτωση που καθυστερήσει η χειρουργική επέμβαση. Οι όποιες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν από γιατρούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δυστυχώς, δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Έτσι, η τελευταία ελπίδα του Αντώνη-Μιχαήλ και των γονιών του είναι η μεταφορά του στο Λονδίνο, προκειμένου να υποβληθεί σε ειδική επέμβαση που έχει τεράστιο οικονομικό κόστος. Οι γονείς του, Γιάννης και Χρυσούλα, πούλησαν κάθε περιουσιακό στοιχείο που διέθεταν, όμως δεν μπορούν να καλύψουν το υψηλό χρηματικό ποσό που απαιτεί η επέμβαση.

Το αρχικό ποσό που απαιτείτο για τις εξετάσεις και τις επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον Αντώνη-Μιχαήλ άγγιζε τις 30.000 ευρώ, πράγμα εντελώς ανέφικτο. Για την ανθρώπινη ιστορία του 19χρονου αγοριού, κατόπιν των προσπαθειών της οικογένειάς τους, έχουν κατά καιρούς γίνει πολλές πράξεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, τόσο από φορείς όσο και από τον κόσμο του αθλητισμού, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση βοήθειας της οικογένειας, θέλοντας να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο 19χονος, βοηθώντας έτσι έμπρακτα το νεαρό να γίνει γρήγορα καλά.

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί κάποιο ποσό, όμως χρειάζονται ακόμη άλλα 6.000 ευρώ. Μεταξύ των άλλων αθλητικών ομάδων που έχουν βοηθήσει, σε μια ακόμη κίνηση που επιβεβαιώνει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό πρόσωπό της προχώρησε η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, η οποία είχε προσφέρει τα έσοδα από τα εισιτήρια παιχνιδιού για να ενισχύσει τον αγώνα ζωής που δίνει ο Αντώνης-Μιχαήλ Γουλιδάκης.

Μη έχοντας άλλο τρόπο να βοηθήσουν το παιδί τους να ζήσει, οι γονείς του 19χρονου απευθύνονται σε όλους εμάς, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν μέσα από το σημερινό δημοσίευμά μας όσους μπορούν να προσφέρουν για να συγκεντρωθεί εγκαίρως το απαιτούμενο ποσό για την πραγματοποίηση της χειρουργικής επέμβασης, συμβάλλοντας έτσι, με την οικονομική δυνατότητά του ο καθένας, στο να ξαναέρθει το χαμόγελο στα χείλη του Αντώνη-Μιχαήλ.

Η έκκληση του πατέρα «Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου»

«Το 2014 είχαμε κάνει μια πολύ σοβαρή επέμβαση στο Βερολίνο, όπου οι πιθανότητες για να ζήσει ο Αντώνης μας ήταν μόλις 10%. Ευτυχώς το παιδί μας έζησε. Στη συνέχεια μας βοήθησε η ομάδα του Παναθηναϊκού χρηματικά, και έτσι προχωρήσαμε στις επόμενες εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή, το αγγείο της καρδιάς του, που όλοι το έχουμε στον ώμο, είναι νεκρό. Όλο αυτό το διάστημα, ξεχνάμε να βρούμε αγγειοχειρουργό, καρδιοχειρουργό ή αγγειολόγο. Πήγαμε στην καλύτερη κλινική της Μόσχας, με έξοδα της πρεσβείας εκεί, όμως δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Και οι εξετάσεις, καθώς και η επέμβαση με λέιζερ που απαιτείται τώρα μπορεί να γίνει μόνο στο Λονδίνο. Χάσαμε ήδη 4 ραντεβού επειδή δεν είχαμε συγκεντρώσει τα χρήματα και είναι κρίμα να χάσουμε και αυτό επειδή δεν έχουμε τα χρήματα. Και μαζί με το ραντεβού να κινδυνεύει και η ζωή του παιδιού μας. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να βοηθήσετε», μας λέει εκλιπαρώντας ο πατέρας του Αντώνη.

Όσοι διαβάσουν το ρεπορτάζ και επιθυμούν να βοηθήσουν το αγόρι, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον πατέρα του κ. Γιάννη Γουλιδάκη στο τηλέφωνο 6958/576.674, προσφέροντας σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε ό,τι μπορεί ο καθένας, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητές του, συμβάλλοντας έτσι στο να κερδηθεί μια ανθρώπινη ζωή.

(Στην κεντρική φωτογραφία ο Αντώνης-Μιχαήλ Γουλιδάκης με το γνωστό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Κάρλος Ζέκα πριν δύο χρόνια, όταν η ομάδα της Αθήνας είχε συνδράμει οικονομικά σε εξετάσεις που έπρεπε να κάνει ο νεαρός Λασιθιώτης.

neakriti.gr