Κρήτη: Αγωνία για την 36χρονη έγκυο με κορωνοϊό – «Έχει βαριά πνευμονία. Φοβούνται και για το μωρό»

Κρήτη: Αγωνία για την 36χρονη έγκυο με κορωνοϊό – «Έχει βαριά πνευμονία. Φοβούνται και για το μωρό»

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 36χρονη έγκυος στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ύστερα από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού. Η γυναίκα, η οποία διανύει την 24η εβδομάδα κύησης, πριν από λίγες ημέρες νόσησε με κορωνοϊό και έκτοτε η κατάστασή της άρχισε να επιβαρύνεται.

Το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η 36χρονη νοσηλευόταν στη μονάδα Covid και λόγω βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στη ΜΕΘ Covid, όπου διασωληνώθηκε και παραμένει σε σοβαρή κατάσταση. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να προκαλέσουν τοκετό, λόγω του ότι βρίσκεται στον έκτο μήνα της κύησης.

Τι είπε ο σύζυγός της

Ο σύζυγος της 36χρονης μίλησε αποκλειστικά στο “Live News” στο Mega.”Έχει βαριά πνευμονία. Φοβούνται και για το μωρό οι γιατροί. Σήμερα περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο” σημείωσε. Σύμφωνα με το σύζυγό της, η 36χρονη εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ, όπου όπως πάντα υποστηρίζει ,κόλλησε κορωνοϊό από ασυμπτωματικό συνάδελφό της.

“Στην αρχή είχε δέκατα και έβηχε συνέχεια. Την βάλανε στο νοσοκομείο και μετά την έστειλα στον Ηράκλειο. Της γύρισε σε πνευμονία. Μιλήσαμε και μου λέει ότι είναι καλά. Αργότερα μου έστειλε μήνυμα ότι θα την ετοιμάσουν για την εντατική” πρόσθεσε. Η 36χρονη, όπως υπογράμμισε ο σύζυγός της, σκόπευε να εμβολιαστεί αφότου γεννήσει.