Κρητική κουζίνα: Δεν μπορεί να αγοραστεί ούτε με χρυσό

Κρητική κουζίνα: Δεν μπορεί να αγοραστεί ούτε με χρυσό

Κρητική κουζίνα: Δεν μπορεί να αγοραστεί ούτε με χρυσό

Σε ένα μοναδικό δεκασέλιδο αφιέρωμα το κορυφαίο γερμανικό περιοδικό γαστρονομίας «Essen & Trinken» ανακαλύπτει τον πλούτο της Κρητικής κουζίνας, ο οποίος, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος, «δεν μπορεί να αγοραστεί ούτε με χρυσό».

Λάδι από τις καλύτερες κορώνοέϊκες ελιές, περήφανα κρασιά που προέρχονται από ηλιόλουστα αμπέλια, μυρωδάτα μπαχαρικά, βότανα και άγρια λαχανικά, σαν να τα έχει φυτέψει ο ίδιος ο Θεός, είναι μερικές από τις εικόνες που μεταφέρει ο δημοσιογράφος μέσα από το εκτενές άρθρο του, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής αποστολής, ο απεσταλμένος δημοσιογράφος Kay-Henner Menge συμμετείχε στη συγκομιδή της ελιάς σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Κρήτης, στο χωριό Κριτσά.

Έζησε το αυθεντικό κρητικό καζάνεμα, τη μοναδική διαδικασία παραγωγής της περίφημης κρητικής ρακής, στο χωριό Σφάκα ανατολικά της Κρήτης, δοκίμασε κρασιά από τοπικές ποικιλίες του κρητικού αμπελώνα, του πλέον ιστορικού και διαχρονικού σε ολόκληρη την Ευρώπη, και πέρασε μία μέρα σε ένα αγρόκτημα βιολογικής γεωργίας στο Ρέθυμνο, όπου αναβιώνουν όλες οι παραδοσιακές αγροτικές εργασίες της Κρήτης.

Πηγή: news.travelling.gr

Διαβάσετε περισσότερα νέα… Ειδήσεις Χανιά, Ειδήσεις Κρήτη, Επικαιρότητα, life style κ.α.