Κορυφαίος τουριστικός προορισμός τα Χανιά σύμφωνα με το TripAdvisor

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός τα Χανιά σύμφωνα με το TripAdvisor

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός τα Χανιά σύμφωνα με το TripAdvisor

Μία ακόμη σημαντική διάκριση έλαβαν τα Χανιά, καθώς σύμφωνα με τους χρήστες της πλέον έγκυρης και δημοφιλούς ταξιδιωτικής ιστοσελίδας TripAdvisor, η πόλη μας αναδεικνύεται μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το TripAdvisor, ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ιστοτόπους παγκοσμίως, προσφέρει συμβουλές από ταξιδιώτες και μεγάλη ποικιλία επιλογών και δυνατοτήτων διοργάνωσης ταξιδιών, ενώ αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική ταξιδιωτική κοινότητα στον κόσμο, με περισσότερους από 340 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως και πάνω από 320 εκατομμύρια κριτικές και γνώμες για περισσότερα από 4,9 εκατομμύρια καταλύματα, εστιατόρια και αξιοθέατα. Στις δραστηριότητες του TripAdvisor, μεταξύ άλλων, είναι και η ετήσια κατάταξη των 10 δημοφιλέστερων ταξιδιωτικών προορισμών ανά χώρα, η οποία πρόσφατα ανακοινώθηκε για το 2016 βασιζόμενη σε μια σειρά από κριτήρια.

Τα Χανιά (Chania Town) βάσει των σχολίων κι επιλογών των ταξιδιωτών κατατάσσεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη δεύτερη θέση της λίστας με τους 10 δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς, με την πρώτη θέση να καταλαμβάνει η πρωτεύουσα της χώρας, Αθήνα.
Ο Δήμος Χανίων στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με βέλτιστο τρόπο τη διάκριση αυτή στους επισκέπτες μας, έλαβε από το TripAdvisor σημαίες με την αναφορά των Χανίων ως νικητή στις επιλογές των ταξιδιωτών για το 2016 ( travellers’ choice winner 2016), τις οποίες και ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 7/6/2016, να αναρτά σε σημεία του Δήμου.

Οι πρώτες σημαίες έχουν ήδη τοποθετηθεί παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, της αρμόδιας Αντιδημάρχου, Βαρβάρας Περράκη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Δημήτρη Φραγκάκη, σε επιλεγμένα σημεία όπως το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, την αρχή της οδού Χάληδων και τη Νέα Χώρα, ενώ θ΄ ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες και η τοποθέτηση των υπολοίπων σημαιών, που ο Δήμος Χανίων έχει στη διάθεσή του, μεταξύ των οποίων θα είναι και οι πύλες εισόδου των Χανίων.

«Τα Χανιά καταλαμβάνουν για τρίτη φορά τη δεύτερη θέση πανελληνίως, σύμφωνα με τους χρήστες της σημαντικής αυτής ταξιδιωτικής ιστοσελίδας. Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση με παγκόσμια εμβέλεια, που προκύπτει από τις αξιολογήσεις των επισκεπτών”, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι οι επισκέπτες δίνουν πλέον μεγάλη βαρύτητα και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, γι΄ αυτό και η προσπάθεια, που γίνεται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για να βελτιώνεται η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος θα πρέπει να είναι συνεχής. “Πολλά ακόμη μπορούν να γίνουν και ο ανταγωνισμός μεταξύ των τουριστικών προορισμών ανά τον κόσμο επιβάλλει συνεχή επαγρύπνηση από όλους όσους δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό τόσο αναφορικά με το μικροπεριβάλλον των επιχειρήσεων τους όσο και σε επίπεδο συνολικών τουριστικών παροχών των Χανίων ως προορισμού”, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας.