Κορονοϊός: Πήγε στο νοσοκομείο Χανίων με ύποπτα συμπτώματα και τον… ξεπέταξαν τηλεφωνικά με μία αντιβίωση

Κορονοϊός: Πήγε στο νοσοκομείο Χανίων με ύποπτα συμπτώματα και τον… ξεπέταξαν τηλεφωνικά με μία αντιβίωση

Κορονοϊός: Πήγε στο νοσοκομείο Χανίων με ύποπτα συμπτώματα και τον… ξεπέταξαν τηλεφωνικά με μία αντιβίωση
explore Chania

Με ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού μετέβη τη Δευτέρα στο νοσοκομείο Χανίων, ένας Χανιώτης ο οποίος παρά το επιτακτικό αίτημα να εξεταστεί για τον ιό, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο zarpanews.gr, δεν του επετράπη να περάσει την πύλη και έφυγε άπραγος, με τους γιατρούς να του δίνουν τηλεφωνικά μία… αντιβίωση.

Ο 30χρονος Χανιώτης από την Πέμπτη, υπέφερε από υψηλό πυρετό, δύσπνοια και βήχα και από το Σάββατο μάλιστα η κατάστασή του άρχισε να επιδεινώνεται.

Μιλώντας με τον ΕΟΔΥ και την οικογενειακή του γιατρό, του συνέστησαν να μεταβεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί άμεσα στις απαραίτητες εξετάσεις.

Φτάνοντας στην πύλη των ΤΕΠ του νοσοκομείου, τον σταμάτησε η ασφάλεια. Αφού τον ρώτησαν τα συμπτώματά του, τον άφησαν να περιμένει στην πύλη για 20 λεπτά και έδωσαν το τηλέφωνό του μέσα σε μία γιατρό.

Μετά από λίγη ώρα η γιατρός, όπως ισχυρίζεται ο ασθενής “επικοινώνησε μαζί μου και αφού της είπα τα συμπτώματά που παρουσίαζα, χωρίς να μπει στον κόπο να με εξετάσει, με ρώτησε μόνο αν ανήκω σε ευπαθή ομάδα και τελικά”, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, “μου «έγραψε» τηλεφωνικά μία αντιβίωση”.

Απηυδισμένος από την αντιμετώπιση που είχε, ο νεαρός Χανιώτης πήγε στη συνέχεια στο ΙΚΑ, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς. Εκεί φυσικά, αφού δημιουργήθηκε, όπως περιγράφει “ένας πανικός, από το προσωπικό και τους γιατρούς, που δεν είχαν τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα και ιδικές προστατευτικές στολές”, με τα χίλια ζόρια του έκαναν τελικά κάποιες εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα τους, όπως διηγείται ο νεαρός Χανιώτης, έδειξαν πνευμονία και στη συνέχεια επέστρεψε σπίτι του με τον ένα του πνεύμονα του είναι τελείως φραγμένος.

Αυτό όμως που ανησυχεί ιδιαίτερα τον Χανιώτη ασθενή, πέρα από την δική του υγεία, είναι η υγεία των δύο ηλικιωμένων γονέων του, με τους οποίους συγκατοικεί. Μάλιστα όπως επεσήμανε, “τρέμει για τον πατέρα του, ο οποίος όχι μόνο είναι διαβητικός , αλλά πριν από ενάμισι μήνα πέρασε βαρύ έμφραγμα”.

Έτσι για την ώρα, βρίσκεται σε απομόνωση στο δωμάτιό του και η μόνη στιγμή που ανοίγει την πόρτα είναι για να πάρει το πιάτο με το φαγητό μαζί με τις δύο αντιβιώσεις και τα άλλα φάρμακα που λαμβάνει.

Μάλιστα όπως τόνισε στο zarpanews.gr ο νεαρός, σκέφτεται όπως “κινηθώ νομικά κατά της διοίκησης του νοσοκομείου, αφού από τη στιγμή που δεν με εξέτασαν, δεν ξέρω αν είμαι φορέας ή όχι του κορονοϊού και πως μπορώ να προστατεύσω τους δικούς μου”.

zarpanews.gr