“Κορόιδο, σου πήρα τρία χιλιάρικα” – Το είπε κατάμουτρα ο απατεώνας σε Χανιώτη που είχε κλέψει

“Κορόιδο, σου πήρα τρία χιλιάρικα” – Το είπε κατάμουτρα ο απατεώνας σε Χανιώτη που είχε κλέψει

Απίστευτο θράσος και χαιρεκακία, εκτός από την ίδια την απάτη, έδειξε επιτήδειος που κατάφερε να αποσπάσει 3.000 ευρώ από Χανιώτη επαγγελματία, αφού πρώτα τον είχε καταφέρει να τον μπερδέψει και τεχνηέντως να “ψαρέψει” από αυτόν τον αριθμό της τραπεζικής κάρτας του και το pin.

Το ίδιο το θύμα, που διατηρεί τουριστική επιχείρηση, εξιστόρησε τα συμβάντα στο zarpanews.gr:

“Μας πήρε τηλέφωνο για μια κράτηση στις 22 Μαΐου και μας είπε να πληρώσει με κάρτα. Του έδωσα αριθμό λογαριασμού, αλλά αυτός ζητούσε τον αριθμό της κάρτας για να μου στείλει τα λεφτά και τι να κάνω, τον έδωσα. Μου λέει αυτός ότι θα μου τα στείλει σε πέντε λεπτά. Περιμένω λίγο. Μου δίνει ένα pin δικό του, ψεύτικο και μου λέει ότι χρειάζεται και το δικό μου pin της κάρτας και μου στέλνει μια σελίδα για να το βάλω”…

“Μου είπε πως έχει κολλήσει η συναλλαγή και πως έπρεπε να δω αν ήρθαν τα χρήματα. Το σάιτ φαινόταν πως είναι η τράπεζα. Με πίεσε, μου είπε ότι δεν θέλει να χάσει τα χρήματα της κράτησης και μου είπε να μπω στον λογαριασμό μου να δω”, συνέχισε ο Χανιώτης.

“Δεν το βλέπω το pin εγώ, η τράπεζα μόνο το βλέπει”, είπε στο θύμα του ο απατεώνας και ο Χανιώτης, δυστυχώς, τον πίστεψε. Όμως η σελίδα που του είχε στείλει δεν ήταν της τράπεζας, αλλά ψεύτικη, από την οποία ο ίδιος μπορούσε να δει το pin και το όνομα χρήστη του θύματος.

Πλέον, ο θύτης είχε πρόσβαση στον λογαριασμό του θύματος και 3.000 ευρώ έκαναν φτερά.

“Εγώ νόμιζα ότι το pin πήγαινε στην τράπεζα, μας πήρε τα χρήματα και στο τέλος μου λέει: Κορόιδο, σου πήρα τρία χιλιάρικα”, είπε το θύμα στο zarpanews.gr

Φυσικά, απευθύνθηκε στη συνέχεια στην Αστυνομία και στην τράπεζά του και τώρα πια περιμένει να δει πώς θα μπορέσει να ξαναβρεί τα χρήματά του πίσω.

“Δυστυχώς την πάτησα. Ευτυχώς δεν είχε περισσότερα χρήματα ο λογαριασμός”, είπε ο Χανιώτης με στενοχώρια. “Ελπίζω να τους βρουν και να πάρω τα χρήματά μου πίσω”.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση στις απάτες και η μέθοδος όπου ο απατεώνας προφασίζεται ότι θέλει να κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο ή airbnb απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από όσους προσφέρουν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

zarpanews.gr