Κλειστό το 2ο Νηπιαγωγείο Χανίων στη Βασίλισσα Κίνδυνος στους δρόμους μετά την κατάρρευση του επιπρομαχώνα (Photos)

Κλειστό το 2ο Νηπιαγωγείο Χανίων στη Βασίλισσα Κίνδυνος στους δρόμους μετά την κατάρρευση του επιπρομαχώνα (Photos)
aeweb

Το κλείσιμο του 2ου νηπιαγωγείου Χανίων αποφάσισε ο Δήμος Χανίων, μετά από την κατάρρευση που υπέστη ο Επιπρομαχώνας του Αγίου Δημητρίου την Πέμπτη .

Το σχολείο παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας στο σημείο που βρίσκεται προς τον γκρεμό και σύμφωνα με τα όσα εκτίμησαν οι αρμόδιοι σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο Χανίων, δεν είναι ασφαλές για να στεγάζει μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν ήδη απομακρυνθεί από τη μονάδα και εξετάζονται σαν λύσεις, είτε η συστέγαση-φιλοξενία στους χώρους του 2ου Δημοτικού σχολείου Χανίων -στο ακριβώς δίπλα κτίριο-, ενώ αν δεν καταστεί αυτό δυνατό, η φιλοξενία του νηπιαγωγείου στους χώρους του 7ου δημοτικού σχολείου, δίπλα από το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων.

“Σε κάθε περίπτωση αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών” σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χανίων ο οποίος αποφάσισε και την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε πεζούς και οχήματα σε όλους τους τριγύρω δρόμους και κυρίως σε αυτόν που ενώνει την οδό Πειραιώς με τον επιπρομαχώνα.

Κίνδυνος κατάρρευσης της οδού Πειραιώς

Επιπλέον αυτό που ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο Χανίων είναι πως και η οδός Πειραιώς αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κατάρρευσης, καθώς σε ένα τμήμα στην αρχή της έχει ήδη υποχωρήσει το έδαφος.

Συγκεκριμένα στο τμήμα αναμένεται να γίνουν παρεμβάσεις αντιστήριξης, ενώ προβληματισμό για την έγκαιρη επέμβαση στο σημείο δημιουργεί η αδειοδότηση που πρέπει να παραχωρήσει η Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων, καθώς ο δρόμος βρίσκεται εντός αρχαιολογικής ζώνης.

zarpanews.gr