Έρευνα: κλ@σε ελεύθερα στο αεροπλάνο για καλή πτήση!

Έρευνα: κλ@σε ελεύθερα στο αεροπλάνο για καλή πτήση!

Μπήκες στο αεροπλάνο και θες να αεριστείς ο άνθρωπος; Μην ντρέπεσαι καλέ – κλάσε ελεύθερα! Το συνιστούν, άλλωστε, Δανοί και Βρετανοί επιστήμονες και, μάλιστα, σε μελέτη 3.000 λέξεων!

Η ανάλυση του πέρδεσθαι στους αιθέρες –με την οποία επισταμένως ασχολήθηκαν οι επιστήμονες λες και πιο σοβαρό θέμα δεν βρήκαν- δημοσιεύεται στο «New Zealand Medical Journal».

«Εγκέφαλος» της έρευνας είναι ο γαστρεντερολόγος Γιάκομπ Ρόσεντερ, που είχε την φαεινή ιδέα όταν τον έφαγε η μπόχα σε πτήση από την Κοπεγχάγη στο Τόκιο. Ζήτησε, λοιπόν, από Δανούς και Βρετανούς συναδέλφους του να αναλύσουν τα συν και τα πλην, με βάση όλη τη διαθέσιμη βιβλιογραφία.

Τα βασικά από την 3.000 λέξεων μελέτη είναι:

  1. Ξέχνα την ευγένεια και κλ@σε ελεύθερα στο αεροπλάνο! Αν κρατηθείς, κινδυνεύεις με δυσφορία, φούσκωμα, δυσπεψία και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
  2. Απέφυγε την πρώτη θέση και προτίμησε την οικονομική, καθώς τα υφασμάτινα καθίσματα της δεύτερης απορροφούν έως και το 50% της οσμής, οπότε ίσως και να μην σε πάρουν χαμπάρι όλοι.
  3. Οι γυναικείες πορδές μυρίζουν χειρότερα!
  4. Κατά μέσο όρο, αεριζόμαστε 10 φορές την μέρα (κι ας μην το παίρνουμε πάντα μυρωδιά).
  5. Αν είσαι πιλότος και σου έρθει η… όρεξη, πρόσεχε πολύ! Αν αφεθείς, ο συγκυβερνήτης θα επηρεαστεί από την οσμή και μπορεί να επηρεαστεί η ασφάλεια της πτήσης, κάτι που μπορεί να γίνει κι αν… συγκρατηθείς!

star.gr