Ketjak interview

 

Ketjak interview

Ketjak interview

1.Τόλη καλημέρα πως ξεκίνησε το project Ketjak ?
Με το Δημήτρη είμαστε 15χρόνια φίλοι και πριν από 9χρόνια αποφασίσαμε να φτιάξουμε τους Ketjak. Στην  αρχή ήταν σαν σκέψη να δημιουργήσουμε κομμάτια για τα dj set μας και πάνω στη προσπάθεια μας αυτή, ήρθε και το <<A Song For Her>>.Πήγα και το άφησα στο Best Radio, στο γραφείο του μουσικού παραγωγού Σπύρου Παγιατάκη και έφυγα…. Το κομμάτι είχε πολύ μεγάλη απήχηση καθώς βγήκε και σε single, και ο Παγιατάκης για ένα σχεδόν χρόνο το έπαιζε κάθε μέρα στην εκπομπή του.

2.Θα ήθελα να μας πεις κάποια λόγια για τις παραγωγές σας.

Λοιπόν είναι το Song For Her, Feel So High, Close To You και το Sin Palabras που κυκλοφορούν στη Planetworks, μετά είναι ένα ρεμίξ  που κάναμε στο Consoul Trainin – Old School Midnight και κυκλοφορεί με την Ισπανική Suma Records, το Forgive με την Unlove καθώς και ετοιμάζουμε τώρα το Dream Of You και το Sad Child από Livin R & K-Mass.
3. Μια από τις καινούργιες σας δουλειές το Sin Palabras , παραμένει σταθερά  για πάνω από 20 εβδομάδες στο top 10 σε πολλά ραδιόφωνα της Ελλάδας. Πες μας κάποια λόγια για αυτό.
Ήταν από τα αγαπημένα μας κομμάτια και θέλαμε από καιρό να το έχουμε στα dj set μας. Έτσι το παίξαμε με κιθάρα και κατόπιν το βγάλαμε και σαν παραγωγή. Το feedback από Ελλάδα και από εξωτερικό, όπως ανέφερες και εσύ ήταν πάρα πολύ καλό και αυτή τη στιγμή, κυκλοφορεί πέρα από το piano mix και σαν ρεμίξ από τους παραγωγούς  Zac F , Dreamers Inc., Costas co.
4.Τα Χανιά πως σου φαίνονται;
Είναι ένας από τους αγαπημένους μου, προορισμούς…Έχει απίστευτα μέρη, διαδρομές και παραλίες. Ελπίζω και φέτος να τα ξανά επισκεφθώ.
5.Που έχετε παίξει ως τώρα σε Ελλάδα και εξωτερικό?
Στο εξωτερικό έχουμε παίξει στο Ace Café (Αγγλία) και στο Space Club (Βουλγαρία).Όσο αναφορά την Ελλάδα έχουμε παίξει σε Ρόδο, Κεφαλονιά, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη και Ξυλόκαστρο και ως quest στην εκπομπή του Σεράγου καθώς και στο Pressure Radio.
6.Τα πλάνα σας για το μέλλον?
Τα σχέδια μας επικεντρώνονται κυρίως σε παραγωγές με κύρια κατεύθυνση μουσική για κλαμπ. Γενικά πιστεύουμε πολύ σε αυτό που λέγεται Κetjak και από το 2009 ευελπιστούμε να υπάρξει άνοιγμα προς το εξωτερικό.
7.Ποιος είναι κατά της γνώμη σας ο καλύτερος ξένος dj και παραγωγός?
Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Axwell.Φοβερή τεχνική σαν dj και μαγικες ιδέες ως αναφορά το να πάρει ένα κομμάτι και να στο κάνει mix.
8.Ποιά είναι η γνώμη σου για τη dance σκηνή στην Ελλάδα?
Είναι δύσκολη η κατάσταση. Υπάρχουν πολλοί και καλοί dj-παραγωγοί με φοβερές παραγωγές. Υπάρχει σαφώς και μια μερίδα κοινού που ακολουθεί αυτό το ρεύμα αλλά αναλογικά με τα άλλα μουσικά ρεύματα είναι μειονότητα. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πολλά παιδιά, που μπορούν ακόμα και από το σπίτι τους να βγάζουν φοβερές μουσικές και να φτάσουν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, όπως πχ ο Dimi Phase, Dousk ,V-Sag κτλ..
9.Τελειώνοντας θα ήθελα να μου πεις μια καλή στιγμή σαν Κetjak…
Υπάρχουν πολλές καλές στιγμές σε αυτό το δρόμο που έχουμε ακολουθήσει, αλλά μια που μας αρέσει πολύ.. είναι όταν έρχονται κάποιοι και μας λένε ότι είμαστε η αιτία που τους ωθήσαμε να γράψουν μουσική.

KetjakKetjak

www.myspace.com/ketjakdjs  
www.ketjak.com