Κατερίνα Μπασάκη: Η νεαρή Χανιώτισσα στους “μελλοντικούς ηγέτες”

Κατερίνα Μπασάκη: Η νεαρή Χανιώτισσα στους “μελλοντικούς ηγέτες”

Η Κατερίνα Μπασάκη από το Λύκειο Κολυμβαρίου είναι ένα από τα 10 Ελληνόπουλα που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν σε πρόγραμμα στις Η.Π.Α.

Μια μαθήτρια από τα Χανιά είναι ανάμεσα στους μαθητές από όλη τη χώρα που θα μεταβεί για ένα χρόνο στις ΗΠΑ, στα πλαίσια του προγράμματος FLEX (Future Leaders Exchange – Ανταλλαγή μελλοντικών ηγετών ).

Η Κατερίνα Μπασάκη από το Λύκειο Κολυμβαρίου, είναι ένα από τα 10 Ελληνόπουλα που θα πάνε στις ΗΠΑ. «Αναχωρούμε στις 9 Αυγούστου για τις ΗΠΑ και είναι κάτι που περιμένω με ανυπομονησία.
Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία και χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία» τόνισε η μαθήτρια μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα”.

Η Κατερίνα είναι στη διαδικασία να πάρει το δίπλωμα του “proficiency” στην αγγλική γλώσσα, την οποία μιλάει πολύ καλά, αλλά όπως επισημαίνει «τα κριτήρια επιλογής δεν ήταν ακαδημαϊκά, σχετίζονται περισσότερο με την ψυχοσύνθεση και την προσωπικότητα του κάθε παιδιού».

Το πρόγραμμα FLEX σύμφωνα με τους δημιουργούς του «είναι ένα πρόγραμμα πολιτισμικής ανταλλαγής που προσφέρει υποτροφίες σε επιλεγμένους/ες μέσω διαγωνισμού μαθητές/τριες, για να περάσουν ένα ακαδημαϊκό έτος στις Η.Π.Α., ζώντας με μια οικογένεια υποδοχής και φοιτώντας σε αμερικανικό σχολείο. Από το 1993 το FLEX έχει προσφέρει υποτροφίες σε περισσότερους από 29.000 μαθητές από 21 χώρες.

Το FLEX οργανώνεται από τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση (Αμερικανικά Συμβούλια) και υλοποιήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2019. Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ».

Χανιώτικα νέα