Οι καταστηματάρχες στα Χανιά κρεμάνε μαύρη κορδέλα στα καταστήματά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Οι καταστηματάρχες στα Χανιά κρεμάνε μαύρη κορδέλα στα καταστήματά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Οι καταστηματάρχες στα Χανιά κρεμάνε μαύρη κορδέλα στα καταστήματά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Με ένα διαφορετικό τρόπο αποφάσισαν οι καταστηματάρχες των Χανίων να συμμετέχουν στις διήμερες κινητοποιήσεις ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων.

Αδυνατώντας οι περισσότεροι από αυτούς να κλείσουν τελείως τα καταστήματά τους καθώς και η πιο μικρή πιθανή είσπραξη είναι αναγκαία, αποφάσισαν να κρεμάσουν μια μαύρη κορδέλα έξω από αυτά ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάθεση και ψήφιση των νέων μέτρων της Τρόικα.

«Δεν απεργούμε αλλά αντιδρούμε , ειρηνικά και αποφασιστικά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

“Κατόπιν ενημέρωσής μας, για γενική 48ωρη απεργία στις 6 & 7 Νοεμβρίου, ενάντια στην κατάθεση και ψήφιση των νέων μέτρων της Τρόικα, καταλήξαμε ότι, για να κρατήσουμε έστω και για λίγο ακόμα ανοιχτά τα καταστήματα μας, έχουμε απόλυτη ανάγκη το κάθε ευρώ (€) πιθανής είσπραξη, με αποτέλεσμα να μην έχουμε δυστυχώς πλέον, την οικονομική δυνατότητα να συμμετάσχουμε στην προγραμματισμένη απεργία.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ή θέση μας δεν παραμένει δεινή και τα προβλήματα τεράστια. Γι αυτό και θα συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις, εκφράζοντας κάθετα την αντίδραση μας στα προς ψήφιση μέτρα που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση των συνθηκών της καθημερινότητας μας.

Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και μάλιστα, το κομμάτι εκείνο που προσπαθούν να εξαφανίσουν αδιαφορώντας για τις οικονομικές αλλά κυρίως για τις κοινωνικές συνέπειες που επακολουθούν. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τα κλειστά καταστήματα σε κάθε γωνιά της πόλης μας.

Σαν συμβολική κίνηση αντίδρασης προτείνουμε να κρεμάσουμε μία μαύρη κορδέλα στα καταστήματα μας στις 6 & 7 Νοεμβρίου, ενάντια στην κατάθεση και ψήφιση των νέων μέτρων της Τρόικα. Δεν απεργούμε αλλά αντιδρούμε , ειρηνικά και αποφασιστικά.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ”

ΠΗΓΗ Flashnews