Η κατάθλιψη και οι… τάσεις αυτοκτονίας!

Η κατάθλιψη και οι… τάσεις αυτοκτονίας!

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Omikron έδωσε ο ”αρχιερέας” του savoir vivre,Χρήστος Ζαμπούνης, μιλώντας για τον γάμο του που διαλύθηκε, την κατάθλιψη που αντιμετώπισε, τις τάσεις αυτοκτονίας και τη στιγμή που ξεσάλωσε στο γήπεδο!

Όπως εξηγεί η πρώτη φορά που ήρθε αντιμέτωπος με την κατάθλιψη ήταν στα είκοσί του χρόνια… ”Έφτανα στο μπαλκόνι, κοιτούσα, δεν έπεφτα… Δεν ξέρω τι με απέτρεψε, μάλλον η δειλία μου. Τότε δεν καταλάβαινα ότι είχα πάθει κατάθλιψη, σήμερα το αναγνωρίζω.” εξομολογείται.

Η κατάθλιψη του ξαναχτύπησε την πόρτα μόλις πέρυσι. Ήταν το 2010 όταν χώρισε με τη σύζυγό του, πέθανε ο πατέρας του και σταμάτησε να γράφει για το Life & Style. ”Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, την σημερινή μου κατάθλιψη τη συγκρότησα. Αυτό είναι από τα καλά της ωριμότητας: Τη δούλεψα, την αντιμετώπισα. Με βοήθησε πολύ και το γράψιμο σ’ αυτό. Τώρα πλέον εξέρχομαι της καταθλίψεως. Είμαι σε μια καλή περίοδο.” εξηγεί.

Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στο διαζύγιο; ”Υπήρχε και υπάρχει αγάπη, αλλά πήραμε διαφορετικές πορείες. Δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε την κοινή ζωή, υπήρχε μια διαφορετική δυναμική μέσα στο ζευγάρι. Κάποια στιγμή, για 10 χρόνια, πηγαίναμε μαζί αλλά, κάποια στιγμή αλλάξαμε δρόμους.

Και μπορεί ο Χρήστος Ζαμπούνης να είναι ο πρώτος Έλληνας στο μυαλό όταν σκέφτεσαι το savoir vivre, αλλά όπως αποκαλύπτει κρύβει κι έναν άλλον εαυτό, που μια φορά τον έβγαλε… στο γήπεδο! ”Πριν από λίγα χρόνια, μετά έναν αγώνα ΠΑΟΚ – Άρεως στην Τούμπα, απεχώρησα με δυο κατά τα άλλα ευυπόληπτα μέλη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Ήμασταν πάνω στις βέσπες και όλοι γύρω μας φώναζαν ένα σεξουαλικού περιεχομένου σύνθημα για έναν παίκτη του Άρεως που μόλις είχε έρθει, τον Αμορόζο. Δεν βρίζω γενικώς στη ζωή και ειδικώς στο γήπεδο. Όμως, μετά την επίμονη προτροπή των φίλων μου άρχισα να απαγγέλλω το ποίημα. Αίφνης, από το παρακείμενο αυτοκίνητο, ήταν μία Mercedes, κατεβάζει το παράθυρο μία κυρία με κομοδινί μαλλί και μου λέει “κρίμα, γράφετε και το σαβουάρ βιβρ!΄΄”

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ