Καταδίκη τριών Χανιωτών για τον θάνατο 25χρονου σε τροχαίο

Καταδίκη τριών Χανιωτών για τον θάνατο 25χρονου σε τροχαίο

Καταδίκη τριών Χανιωτών για τον θάνατο 25χρονου σε τροχαίο

Ποινές φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επέβαλλε σε τρεις Χανιώτες το Τριμελές πλημμελειοδικείο Χανίων για εμπλοκή σε θανατηφόρο τροχαίο το Νοέμβριο του 2012 στην οδό Δημοκρατίας (Α. Παπανδρέου) κοντά στην είσοδο του Εθνικού Σταδίου Χανίων.

Τραγικό θάνατο είχε βρει τότε ένας άτυχος νέος ηλικίας 25 ετών που επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

«Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή σε μια γυναίκα που κινούνταν πεζή στο δρόμο, και 12 μήνες φυλάκιση επίσης με αναστολή σε δύο πολίτες που τα αυτοκίνητα τους ήταν παρκαρισμένα στην οδό Δημοκρατίας.

Το μηχανάκι κτύπησε την πεζή που κινούνταν στο δρόμο και στη συνέχεια έπεσε πάνω στα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα παρανόμως.

Θεώρησε το δικαστήριο ότι η ύπαρξη των αυτοκινήτων προκάλεσε αδυναμία ελιγμού αποφυγής του οδηγού της μηχανής.

Ακολουθείται μια πάγια ομολογία από τον Άρειο Πάγο για αυτές τις περιπτώσεις . Ότι δηλαδή η απαγόρευση στάθμευσης δεν είναι μόνο για λόγους κυκλοφοριακής συμφόρεσης αλλά και για λόγους ασφάλειας» ανάφερε στα “Χ.Ν.” για την υπόθεση ο δικηγόρος Ε. Μαυρογένης, συμπληρώνοντας πως το δικαστήριο έκρινε συνυπαιτιότητα και του οδηγού του δικύκλου.

Κατηγορούμενος επίσης ήταν ένας αστυνομικός στον οποίο είχε αποδοθεί υπαιτιότητα ότι καταδίωκε τον 25χρονο, ο οποίος όμως αθωώθηκε καθώς κρίθηκε ότι δεν είχε καμιά συμμετοχή στο συμβάν.

haniotika-nea.gr