Καταδίκη 26χρονου στα Χανιά για εκβιασμό ανήλικης

Καταδίκη 26χρονου στα Χανιά για εκβιασμό ανήλικης

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ένα 26χρονο σήμερα που πριν από 6 χρόνια εκβίαζε μια ανήλικη ότι θα κυκλοφορήσει φωτογραφίες της με εσώρουχα στο διαδίκτυο.

Από τον εκβιασμό ο άνδρας είχε αποσπάσει το ποσό των 18.000 ευρώ από την ανήλικη που με τη σειρά της τα αφαιρούσε κρυφά από την οικογένεια της.

Το περιστατικό συνέβη το 2016 στα Χανιά και η υπόθεση εκδικάστηκε χθες σε δεύτερο βαθμό.

Όπως κατέθεσαν αστυνομικοί είχαν κάνει έλεγχο στο όχημα του 20χρονου τότε – ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για αξιόποινες πράξεις – και εντοπίστηκε το ποσό των 5.000 ευρώ σε μετρητά. Ερευνώντας το τηλέφωνο του διαπίστωσαν ότι είχε μέσα πορνογραφικό υλικό και τρεις φωτογραφίες ανήλικης.

Ο 20χρονος διατηρούσε σχέση με την ανήλικη και όπως φάνηκε και από τα μηνύματα που αντάλλασαν την εκβίασε να του δώσει χρήματα προκειμένου να μην “ανεβάσει” τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο είχε καταφέρει να πάρει το ποσό των 18.000 ευρώ ένα μέρος του οποίου είχε δώσει για να αγοράσει αυτοκίνητο.

Στην απολογία του ο άνδρας ανέφερε πως έχει μετανιώσει για την πράξη του και ζήτησε συγνώμη. Ο δικηγόρος του σημείωσε πως έχει συναινέσει στην επιστροφή των 5.000 ευρώ και του αυτοκινήτου στην οικογένεια της κοπέλας.

«Είναι σύμφωνος να του κοστίσει ότι έκανε και να περάσει τη διαδικασία του Εφετείου Κακουργημάτων και να περάσει δίπλα από την πόρτα της φυλακής, που κανείς δεν θέλει να περάσει» ανέφερε ο δικηγόρος του.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου ζητώντας να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

«Βλέπουμε τη συντριβή σας και σας πιστεύουμε» ανέφερε η πρόεδρος του δικαστηρίου που σημείωσε ότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τέτοιες πρακτικές εκβιασμού ειδικά όταν πρόκειται για ανήλικα άτομα.

Χανιώτικα νέα