Καρακατσάνης: Ποιος είναι ο Καπουτζίδης;

Καρακατσάνης: Ποιος είναι ο Καπουτζίδης;

Καρακατσάνης: Ποιος είναι ο Καπουτζίδης;

Ο Θύμιος Καρακατσάνης δε δίνει συχνά συνεντεύξεις. Όταν όμως το κάνει δε μασάει τα λόγια του… Σε σχετική ερώτηση για το αν θεωρεί άξιο τον Γιώργο Καπουτζίδη αναρωτήθηκε ”ποιος είναι αυτός;” και στη συνέχεια πρόσθεσε: ”Αυτό το άτομο που μου λέτε δεν το παρακολουθώ. Μπορεί κάποτε να μου πείτε αυτός ήταν ο Καπουτζίδης και να σας πω α, είχατε δίκιο. Τώρα δεν ξέρω.”

Αντιθέτως έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιάννη Μπέζο και τον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Λάκη Λαζόπουλο. ”Ο Λάκης δεν είναι κατεστημένο. Είναι αυτοδύναμος. Έχει μια ισχυρή ματιά και μπορεί να αναλύει καταστάσεις και γεγονότα, δείχνει το πώς είμαστε και το πώς θα έπρεπε να είμαστε. Τον εμπιστεύομαι πολύ. Τον έχω υποστηρίξει και στην δικαιοσύνη με μια κυρία (σ.σ. Έφη Σαρρή) που του ζητούσε τα κέρατά της. Δεν την ξέρω την κυρία, αλλά αν λείψει η σάτιρα από την χώρα που γεννήθηκε, τότε η χώρα είναι για πέταμα.” είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων του στο σανίδι, στο περιοδικό People ο Θύμιος Καρακατσάνης σχολίασε την κατάσταση στην τηλεόραση, από την οποία και απέχει συνειδητά. ”Κάποτε που παρακολουθούσα τα πρωινά προγράμματα, έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται: Αν εξακολουθήσω να τα βλέπω, ή θα πρέπει να πιάσω θέση στο ψυχιατρείο ή θα πρέπει, το δίχως άλλο, να γίνω μανάβης. Δεν με ενδιαφέρουν και δεν πάω όταν με καλούν. Να πάω να κάνω τι; Να τραγουδήσω; Τι είμαι; Η Μπέμπα Κούλα; Στις εκπομπές θέλουν να «τραγουδάς» ιδεολογικά ή κανονικά. Εγώ δεν τα κάνω αυτά.”

Με τους ομοφυλόφιλους δεν έχει πρόβλημα, όταν αυτή η επιλογή τους αφορά την ιδιωτική τους ζωή και μόνο. ”Με ενδιαφέρει να μην είναι συντεχνία, να μην παρασύρει την κοινωνία σ’ ένα λάθος δρόμο. Έχω γνωρίσει ομοφυλόφιλους που τους θαυμάζω κι έχω πει πολλές φορές Μακάρι όλοι οι Έλληνες να ήταν έτσι! Δεν έχω ταμπού. Αν αφορά την ιδιωτική ζωή κάποιου, δεν έχω άποψη. Όταν πρόκειται για την δημόσια ζωή του, τότε ναι, έχω. Στην τηλεόραση γεμίσαμε ντιζέζ. Τα μισά αγοράκια μιλάνε σαν την ξαδέρφη μου. Κι αν η ξαδέρφη μου ήταν έξυπνη και έλεγε σημαντικά πράγματα, θα το έτρωγα! Αλλά αν είναι ηλίθια, για ποιο λόγο να το φάω;” σχολίασε.

Φέτος το καλοκαίρι ο Θύμιος Καρακατσάνης θα παρουσίασει σε περιοδεία τη Λυσιστράτη του Αριστοφάνη με έναν δυνατό θίασο που περιλαμβάνει τον Γιώργο Κωνσταντίνου, τον Βασίλη Τσιβιλίκα, τη Βάσια Τριφύλλη και τον Γιώργο Παρτσαλάκη.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ