Εκθεση-σοκ: Καλλιτέχνης φωτογραφίζει τη μητέρα του να κάνει σεξ (ακατάλληλες φωτογραφίες)

Εκθεση-σοκ: Καλλιτέχνης φωτογραφίζει τη μητέρα του να κάνει σεξ (ακατάλληλες φωτογραφίες)

Για το φωτογραφικό του πρότζεκτ με τίτλο «Προσποιήσου οτι είσαι Ζωντανός» ο φωτογράφος Λι Λεντάρε ακολούθησε την μητέρα του στη μεταμόρφωση της από χορεύτρια του μπαλέτου που έγινε νωρίς ανύπαντρη μητέρα μέχρι την ώριμη ηλικία της όπου είναι μια σεξουαλικά εμμονική επιδειξίας.

Εκθεση-σοκ: Καλλιτέχνης φωτογραφίζει τη μητέρα του να κάνει σεξ (ακατάλληλες φωτογραφίες)Με ένα συμβόλαιο με τις πιο ανερχόμενες γκαλερί του Λονδίνου, την Pillar Corrias και με μια έκθεση στο Μουσείο Φωτογραφίας του Λονδίνου (Photographer’s Gallery) που άνοιξε σήμερα 11 Οκτωβρίου, ο Λεντάρε θα έχει μια πολύ καλή χρονιά.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε μια γυναίκα να ποζάρει σε διάφορες πόζες: γυμνή με τους εραστές της ή με ζαρτιέρες και λάγνο βλέμμα. Πρόκειται για την μητέρα του και αυτό είναι που σοκάρει το κοινό. Επιτρέπεται να έχει κανείς τόσο “κοντινή” σχέση με την μαμά του, αναρωτιούνται πολλοί.

Εκθεση-σοκ: Καλλιτέχνης φωτογραφίζει τη μητέρα του να κάνει σεξ (ακατάλληλες φωτογραφίες)Ο αμερικανός φωτογράφος ανοίγει το «κουτί της Πανδώρας», τη γύμνια και την σεξουαλικότητα μεταξύ παιδιού και γονέα.

Η ζωή της μητέρας του ήταν ανατρεπτική. Στα 16 της ήδη φωτογραφιζόταν ως η πιο ταλαντούχα μπαλαρίνα. Χόρευε για το New York City Ballet αλλά μετά παντρεύτηκε έκανε παιδιά και άρχισε να εργάζεται ως stripper.

«Μια μέρα επέστρεψα σπίτι από ένα ταξίδι, είχα να την δω ένα χρόνο και μου άνοιξε την πόρτα ολόγυμνη. Ξαφνικά εμφανίστηκε από την κρεβατοκάμαρα ένας άνδρας στην ηλικία μου, ο οποίος είπε γεια και επέστρεψε πίσω στο κρεβάτι. Νομίζω ότι ήταν ο τρόπος της να μου πει αυτή είμαι πια. Εκείνη τη μέρα ξεκίνησα να τη φωτογραφίζω».

protothema.gr