Ιστορική η αυριανή ημέρα για το φαράγγι της Σαμαριάς

Ιστορική η αυριανή ημέρα για το φαράγγι της Σαμαριάς
aeweb

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο δρυμός πιστοποιείται ως τμήμα της Ε.Ε, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της UNESCO

Μια ξεχωριστή μέρα θα είναι η αυριανή για το “Φαράγγι της Σαμαριάς” καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θα πιστοποιηθεί ως τμήμα της Ε.Ε, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της UNESCO.

Η ανάρτηση των τεσσάρων σημαιών (Ελληνική, Ε.Ε, Συμβουλίου της Ευρώπης, UNESCO) θα συμβολίζει την διεθνή οντότητα του εθνικού δρυμού, μας είπε ο κ.Φωτάκης,δασολόγος της Δ/νσης Δασών Χανίων, και από του χρόνου οι σημαίες αυτές θα ανεμίζουν καθημερινά, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες του φαραγγιού.

Επιπλέον, ο κύριος Φωτάκης ανέφερε ότι στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει καμπάνια υπό την αιγίδα του CoE, για συλλογή φωτογραφικού και κινηματογραφικού υλικού από τους κατά καιρούς επισκέπτες.

Να θυμίσουμε, ότι πριν από σχεδόν ένα χρόνο το Flashnews.gr, είχε φέρει στο φως ένα δημοσίευμα στο οποίο αναφερόταν ότι το φαράγγι της Σαμαριάς απειλούνταν με διαγραφή από την UNESCO, κάτι τέτοιο όμως δεν υφίσταται πλέον μας τόνισε ο κ.Φωτάκης.

“Το πρόβλημα αυτό έχει υπερκεραστεί, δεν υπάρχει πλέον τέτοιος κίνδυνος. Η συμμετοχή του Εθνικού Δρυμού στο πρόγραμμα και βιόσφαιρα, πρέπει ωστόσο να εξασφαλίσουμε και τη συνέχεια της απονομής του πρώτου βραβείου του συμβουλίου της Ευρώπης, γεγονός που θα αξιολογηθεί το επόμενο έτος.”

flashnews.gr