Ιστορίες αριστείας από τα Χανιά και φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις

Ιστορίες αριστείας από τα Χανιά και φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις

» Χανιωτάκια μιλούν για την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο και τους κόπους που ανταμείφθηκαν

aeweb

Πολλές επιτυχίες πέτυχαν και φέτος Χανιώτες υποψήφιοι που πέρασαν στις ανώτατες σχολές της επιλογής τους, και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών σημείωσαν πρωτιές σε σε πανελλαδικό επίπεδο.

Παρά τις συνθήκες καραντίνας, μέσα στις οποίες υπήρχε μόνο εξ’ αποστάσεως επαφή με το σχολείο και τους καθηγητές, οι υποψήφιοι δεν πτοήθηκαν. Εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο μέσα στο σπίτι για να μελετήσουν και να διαβάσουν και είδαν, τώρα, τα όνειρά τους να γίνονται πράξη.

H ανακοίνωση, χθες, των βάσεων εισαγωγής έφερε χαμόγελα σε υποψηφίους, μερικοί εκ των οποίων μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα”, αναφέρθηκαν στην προσπάθειά τους και τους κόπους τους, στο μεθοδικό διάβασμα, στη στήριξη από τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς.

Η καραντίνα, όπως σημειώνουν, από τη μια βοήθησε σε ό,τι αφορά τον χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους για διάβασμα, από την άλλη επηρέασε τη ψυχολογία τους.

ΜΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ, 1ος στο ΗΜΜΥ Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο
Το είχα βάλει πείσμα

1ος πανελλαδικά στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) Αθήνας με 19.445 μόρια εισάγεται ο Μάνος Γιαννούλης, από το 2ο ΕΠΑΛ Χανίων. Ο Μάνος μιλώντας στα “Χ.Ν.” εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για το αποτέλεσμα. « Είμαι ικανοποιημένος, δεν πίστευα ότι θα κατάφερνα τέτοια βαθμολογία, όμως το είχα βάλει πείσμα. Το χρονικό διάστημα της καραντίνας λόγω πανδημίας με επηρέασε λίγο αρνητικά, ήταν μια ψυχοφθόρα περίοδος. Ωστόσο κατάφερα να συγκεντρωθώ και να διαβάσω, μάλιστα επειδή επρόκειτο για θεωρία ήταν πιο εύκολο να τα εμπεδώσω μέσω της τηλεκπαίδευσης». Για όσους δεν τα κατάφεραν σημείωσε ότι « τίποτα δεν τελειώνει με τις πανελλήνιες. Με πείσμα και στόχο όλοι μπορούν να τα καταφέρουν».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗΣ, 7ος στη Νομική Αθηνών
Οι κόποι δικαιώθηκαν

Με 19.300 ο Γιάννης Ντουντουνάκης, εισάγεται 7ος πανελλαδικά στην Νομική Αθηνών. Ο ίδιος εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση του κάνοντας λόγο για δικαίωση των προσπαθειών του.
« Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, είναι μια επιβεβαίωση, μια δικαίωση των κόπων και προσπαθειών μου. Είμαι χαρούμενος για το νέο ξεκίνημα στη ζωή μου. Ελπίζω να είναι καλή η επιλογή της σχολής μου την οποία περιμένω να γνωρίσω» μας είπε, προσθέτοντας ότι « χρειάζεται στόχος γιατί αυτό θα είναι πάντα το κίνητρο στις δύσκολες στιγμές. Όταν έχεις στόχο από νωρίς αυτό σε βοηθάει να συνεχίζεις παρά τα εμπόδια».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ
Νομική Αθηνών
Δεν πετυχαίνει κανείς χωρίς προσπάθεια

Στη Νομική Αθηνών εισήχθη 13ος ο Γιώργος Γιαννούλης ο οποίος είχε συγκεντρώσει 19.275 μόρια.
Η Νομική Αθηνών ήταν η πρώτη του επιλογή και την είχε ως στόχο κατά τα τελευταία χρόνια.
Οπως ο ίδιος σημειώνει, «δεν πετυχαίνει κανείς χωρίς προσπάθεια. Ηταν ζόρικα. Υπήρχε πολύ ύλη και χρειάστηκε πολύ διάβασμα».
Κατά το διάστημα της καραντίνας, όπως μας λέει, οι υποψήφιοι είχαν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και χρόνο για διάβασμα αλλά οι διαδικτυακές συνδέσεις στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης είχαν προβλήματα.
Τον ίδιο τον βοήθησε η καραντίνα ως προς τον χρόνο που μπορούσε να διαθέσει στο διάβασμα.

ΑΝΝΑ ΚΑΚΟΥΛΗ, Ιατρική Θεσσαλονίκης
Ένα νέο ταξίδι τώρα αρχίζει

Με 19.103 μόρια, η Άννα Κακούλη, από το 4ο ΓΕΛ, εισάγεται στην σχολή πρώτης επιλογής της, την Ιατρική Θεσσαλονίκης (21η πανελλαδικά).
Όπως μας είπε: « είμαι απόλυτα χαρούμενη, αισθάνομαι ότι ένα μεγάλο ταξίδι, μια καινούργια ζωή τώρα αρχίζει. Ανυπομονώ να μπω στη σχολή μου και να αρχίσουν τα μαθήματα». Παράλληλα τόνισε ότι: « χρειάζεται να στοχεύεις ψηλά, στοχοπροσήλωση, πρόγραμμα και να μην αφήνεις ποτέ για αύριο κάτι που μπορείς να το κάνεις σήμερα» Για τους υποψήφιους που δεν τα κατάφεραν σημείωσε ότι « δεν πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν στον εαυτό τους και να διατηρούν καλή ψυχολογία».

Διαβάσετε περισσότερες ιστορίες εδώ… 

Χανιώτικα νέα