Ισόβια και για τη χήρα του καρδιολόγου και τον εραστή της

Ισόβια και για τη χήρα του καρδιολόγου και τον εραστή της

Ισόβια και για τη χήρα του καρδιολόγου και τον εραστή της

Όλο το βράδυ κράτησε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την δολοφονία του καρδιολόγου Χριστοδούλου Καλαντζακη που σημειώθηκε ανήμερα των γενεθλίων του, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017.

Πριν την τελευταία διακοπή ο κατηγορούμενος Βούλγαρος αστυνομικός επέμεινε στον ισχυρισμό πως έδρασε υπό την επήρεια αλκοόλ και πως ήταν σε αυτοάμυνα όταν πυροβόλησε και σκότωσε το γιατρό. Ωστόσο, η κατάθεσης του ήταν γεμάτη αντιφάσεις και δεν μπόρεσε ν’ απαντήσει στα ερωτήματα Προέδρου και Εισαγγελέα.

Ακολουθησε η κατάθεση της συζύγου και το δικαστήριο διέκοψε πριν την αγόρευση του Εισαγγελέα.

23:31 ξεκινά η αγόρευση του Εισαγγελέα.

23:40 Την μετατροπή της κατηγορίας για τη σύζυγο από άμεση σε απλή συνέργεια, πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Καστάνης. Για τον κατηγορούμενο, Βούλγαρο αστυνομικό πρότεινε να ισχύσουν όλες οι κατηγορίες ως έχουν.

00:30 Σε εξέλιξη η αγόρευση της πολιτικής αγωγής. Η Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Κ. Πακιρτζίδου ξεδιπλώνει όχι μόνο το κουβάρι του εγκλήματος, αλλά κι όλο το οργανωμένο σχέδιο της δολοφονίας του καρδιολόγου.

00:54. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της μητέρας Και του παιδιού ζητά Ισόβια κάθειρξη εκ μέρους του παιδιού και της μητέρας κατά του Βούλγαρου αστυνομικού.

02:00 Η διαδικασία συνεχίζεται με την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων. Έχουν περάσει ήδη 15 ώρες από την έναρξη της δίκης.

02:39. Αποσύρεται το δικαστήριο για να αποφασίσει.

03:40 ανακοίνωση απόφασης. Ισόβια στον κατηγορούμενο για το φόνο και στη σύζυγο ισόβια για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά.

anatolh.com