Ισόβια και για τη χήρα του καρδιολόγου και τον εραστή της

Ισόβια και για τη χήρα του καρδιολόγου και τον εραστή της
aeweb

Όλο το βράδυ κράτησε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την δολοφονία του καρδιολόγου Χριστοδούλου Καλαντζακη που σημειώθηκε ανήμερα των γενεθλίων του, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017.

Πριν την τελευταία διακοπή ο κατηγορούμενος Βούλγαρος αστυνομικός επέμεινε στον ισχυρισμό πως έδρασε υπό την επήρεια αλκοόλ και πως ήταν σε αυτοάμυνα όταν πυροβόλησε και σκότωσε το γιατρό. Ωστόσο, η κατάθεσης του ήταν γεμάτη αντιφάσεις και δεν μπόρεσε ν’ απαντήσει στα ερωτήματα Προέδρου και Εισαγγελέα.

Ακολουθησε η κατάθεση της συζύγου και το δικαστήριο διέκοψε πριν την αγόρευση του Εισαγγελέα.

23:31 ξεκινά η αγόρευση του Εισαγγελέα.

23:40 Την μετατροπή της κατηγορίας για τη σύζυγο από άμεση σε απλή συνέργεια, πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Καστάνης. Για τον κατηγορούμενο, Βούλγαρο αστυνομικό πρότεινε να ισχύσουν όλες οι κατηγορίες ως έχουν.

00:30 Σε εξέλιξη η αγόρευση της πολιτικής αγωγής. Η Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Κ. Πακιρτζίδου ξεδιπλώνει όχι μόνο το κουβάρι του εγκλήματος, αλλά κι όλο το οργανωμένο σχέδιο της δολοφονίας του καρδιολόγου.

00:54. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της μητέρας Και του παιδιού ζητά Ισόβια κάθειρξη εκ μέρους του παιδιού και της μητέρας κατά του Βούλγαρου αστυνομικού.

02:00 Η διαδικασία συνεχίζεται με την υπεράσπιση των δυο κατηγορουμένων. Έχουν περάσει ήδη 15 ώρες από την έναρξη της δίκης.

02:39. Αποσύρεται το δικαστήριο για να αποφασίσει.

03:40 ανακοίνωση απόφασης. Ισόβια στον κατηγορούμενο για το φόνο και στη σύζυγο ισόβια για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά.

anatolh.com