Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη – Προειδοποίηση για φάση έξαρσης που θα ακολουθήσει

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη – Προειδοποίηση για φάση έξαρσης που θα ακολουθήσει

Σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 04.05 το πρωί. 

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 22 χιλιόμετρα νότια και νοτιοανατολικά του Ηρακλείου Κρήτης, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 15 χιλιόμετρα. 

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νησί ενώ μετά ακολούθησαν και μετασεισμοί. 

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Είμαστε σε φάση ύφεσης για τους σεισμούς, θα ακολουθήσει η έξαρση

Για τους σεισμούς στο Άιγιο, στο Ηράκλειο της Κρήτης και της Ελασσόνας μίλησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος προειδοποιώντας για φάση έξαρσης που θα ακολουθήσει

Καθησυχαστικός για τον σεισμό της Πέμπτης στο Αίγιο, τον σεισμό τα ξημερώματα της Παρσκευής στο Ηράκλειο της Κρήτης αλλά και τους σεισμούς στην Ελασσόνα εμφανίστηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ο οποίος υποστήριξέ ότι γενικά στην Ελλάδα είμαστε σε φάση ύφεσης όσον αφορά τη σεισμική δραστηριότητα.

Ο ίδιος, όμως, υποστήριξε ότι «θα έρθει αργότερα η φάση της έξαρσης, έτσι γίνεται πάντα. Δυστυχώς η φύση δεν ακολουθεί τις δικές μας επιθυμίες».

Μιλώντας στο MEGA για τον σεισμό της Πέμπτης στο Αίγιο είπε ότι «έγινε αισθητός σε όλη την Αχαΐα, αλλά ακόμα και σε περιοχές της Αττικής. Είναι ένας σεισμός σε σημαντικό βάθος, η εστία είναι γύρω στα 50χλμ.».

«Αυτό εξηγεί το γιατί έγινε αισθητός σε τόσο μεγάλη απόσταση, και μας καθησυχάζει, καθώς αυτοί οι σεισμοί είναι κατά κανόνα μεμονωμένοι, και δεν ακολουθούνται από ισχυρούς μετασεισμούς. Δεν είχαμε ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή» πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.