Ιωάννα Πηλιχού: «Ο Γιώργος Λιάγκας με κορόιδευε για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσα» (video)

Ιωάννα Πηλιχού: «Ο Γιώργος Λιάγκας με κορόιδευε για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσα» (video)

Η κάμερα της εκπομπής MEGA Καλημέρα συνάντησε την Ιωάννα Πηλιχού, η οποία μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη, το λόγο που δεν έχει ποτέ στο Πρωινό του ΑΝΤ1, αλλά και το λόγο που δε θα ξανασυνεργαζόταν με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Θυμάμαι αμέτρητα πράγματα από το “Ευτυχισμένοι μαζί”, ήταν μια δουλειά που λάτρεψα. Ο Γιάννης Μπέζος, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος και η Κατερίνα Λέχου έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είχαμε ένα πολύ καλό κλίμα», είπε η αγαπημένη ηθοποιός για τη δημοφιλή σειρά που την έκανε ιδιαίτερα αγαπητή στο τηλεοπτικό κοινό.

Η ίδια μίλησε και για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί.

«Έχω δεχτεί και εντός και εκτός δουλειάς σεξουαλική παρενόχληση», είπε η αγαπημένη ηθοποιός, προσθέτοντας ότι «Το θετικό του ΜeΤoo είναι, πέρα από τη δικαίωση των θυμάτων, οι θύτες να σκεφτούν διπλά και τριπλά πριν προβούν σε αυτές τις συμπεριφορές».

«Σε γιατρό και στο σχολείο έχω δεχτεί παρενόχληση από ενήλικο, αλλά και από φίλο των γονιών μου. Μου πήρε πολλά χρόνια να το συζητήσω. Τώρα η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει», συνέχισε η Ιωάννα Πηλιχού, ενώ μένοντας στο θέμα αποκάλυψε και το λόγο που δεν έχει επισκεφθεί ποτέ το Πρωινό του ΑΝΤ1.

«Πριν χρόνια έδωσα συνέντευξη και μίλησα για σεξουαλική παρενόχληση από γιατρό στα 19 μου. Την επόμενη ημέρα είδα τον κ. Λιάγκα να κοροϊδεύει όλο το περιστατικό, γιατί με κυνήγησε ο γιατρός και το έσκασα, και ένιωσα τόσο άσχημα και σκέφτηκα “τι ήθελα και μίλησα”. Δεν έχω πάει ποτέ στην εκπομπή. Χαίρομαι, που βλέπω ότι τα αντιμετωπίζουν διαφορετικά πια τα γεγονότα, ότι έχουν κάνει στροφή, αλλά εμένα με έχουν αντιμετωπίσει διαφορετικά, δεν μπορώ να δώσω κανένα ελαφρυντικό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στις αποκαλύψεις που έχουν γίνει για περιστατικά κακοποίησης στο χώρο του θεάματος, η Ιωάννα Πηλιχού ανέφερε ότι «Υπήρχαν ονόματα, γενικά, που δεν τα άγγιζες, γιατί είχαν με ένα μαγικό τρόπο το ακαταλόγιστο, τα ΜΜΕ ήταν υπέρ τους. Χαίρομαι που επιτέλους θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν αυτοί οι άνθρωποι».

Ακόμα, μίλησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη συνεργασία τους, σημειώνοντας ότι «Είχα πολύ δύσκολη συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη, δε θα ξανασυνεργαζόμουν. Δέχθηκα πολύ υποτιμητική συμπεριφορά. Μια φορά μου είχε πει “βάλε κάνα φόρεμα να θυμηθούμε ότι είσαι γυναίκα” και όταν πήγα να απαντήσω μου είπε να μη μιλάω γιατί “οι νέοι δε μιλούν”».

«Είμαι πολύ καλά στην προσωπική μου ζωή, βρίσκεις στήριξη, εκτονώνεσαι», αποκάλυψε για την προσωπική της ζωή, ενώ, όπως φαίνεται, εκτός από ταλαντούχα ηθοποιός είναι και γλωσσομαθής, καθώς έχει διδαχθεί 6 γλώσσες, τις οποίες όπως εξήγησε δεν τις μιλάει όλες στο ίδιο επίπεδο.

Η Ιωάννα Πηλιχού παίζει στην παράσταση «Καραϊσκάκης, ο παρεξηγημένος ήρωας» στο θέατρο «Αυλαία».

megatv.com