Ιερέας πλήρωσε με τη ζωή του την άρνησή του για τον κορωνοϊό (video)

Ιερέας πλήρωσε με τη ζωή του την άρνησή του για τον κορωνοϊό (video)

Όταν ο ιερέας συνειδητοποίησε την επικινδυνότητα του κορωνοϊού ήταν αργά… η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει. Μέχρι εκείνη τη στιγμή αρνιόταν να φορέσει μάσκα.

aeweb

Η πρεσβυτέρα του μιλώντας στο MEGA ισχυρίστηκε πως δεν φορούσε μάσκα επειδή το θεωρούσε ασέβεια για τον ναό. «Το θεωρούσε ασέβεια να φορά μάσκα μέσα στο ναό» σημειώνει η Σαββατούλα Αντωνάρα.

Η μάχη του πατέρα Χαράλαμπου με τον ιό κράτησε έναν μήνα… δυστυχώς δεν τα κατάφερε. «Έκανε αγωγή με γιατρό πνευματικό του παιδί, αλλά έπεσε το οξυγόνο και πήγε νοσοκομείο» συμπλήρωσε η πρεσβυτέρα.

Χωρίς μέτρα το τελευταίο αντίο

Παρά το γεγονός οτι ο ιερέας είχε χάσει τη ζωή του από τον κορωνοϊό, στην εξόδιο ακολουθία δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Χορτιάτη, όπου ιερουργούσε για περισσότερα από 40 χρόνια.

Όπως λέει η πρεσβυτέρα, δεν υπήρξε ακραίος αρνητής: άφηνε το ποίμνιό του να επιλέξει, ο ίδιος όμως δεν φορούσε μάσκα όσο λειτουργούσε. «Όποιος ήθελε να φορέσει φορούσε, δεν υποχρέωνε σε τίποτα. Δεν μπορούσε να την ανεχτεί τη μάσκα» πρόσθεσε η κυρία Αντωνάρα.

Είχε επηρεάσει πιστούς

Η συμπεριφορά του ιερέα είχε προκαλέσει προβληματισμό στους πιστούς… καθώς όπως λένε επηρέασε πολλούς με τη στάση του.

«Έλεγε στον κόσμο μην φοράτε μάσκες και πήρε και άλλον κόσμο κοντά του» σημείωσε κάτοικος του Χορτιάτη.

Όταν ο ιός του χτύπησε την πόρτα του, ο ιερέας άρχισε να τηρεί πιστά τα μέτρα αλλά η μάχη με τον ιό, αποδείχθηκε άνιση…Η πρεσβυτέρα κέρδισε τη μάχη με τον κορωνοϊό, ο άνθρωπός της, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε.

Με τον πιο τραγικό τρόπο όλοι όσοι αμφέβαλαν και αγνοούσαν τα λόγια των γιατρών στην ευρύτερη περιοχή, συνειδητοποίησαν πως σε αυτή τη μάχη δεν επιτρέπονται εφησυχασμοί.

megatv.com