Η TUI ακυρώνει χιλιάδες πακέτα διακοπών που είχαν προγραμματιστεί έως 10 Ιουλίου

Η TUI ακυρώνει χιλιάδες πακέτα διακοπών που είχαν προγραμματιστεί έως 10 Ιουλίου

Στην ακύρωση χιλιάδων πακέτων διακοπών που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν μεταξύ 1ης και 10ης Ιουλίου προχώρησε η TUI Βρετανίας.

Ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης κατηγόρησε για τις επιπλέον ακυρώσεις των ταξιδιών που είχαν προγραμματιστεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου τους “συνεχιζόμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς”.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε προχωρήσει σε ακύρωση όλων των πακέτων διακοπών και των πτήσεών της μέχρι και τις 14 Ιουλίου και η Jet2, ανταγωνίστρια της TUI.

Εν τω μεταξύ, και οι κρουαζιέρες που πραγματοποιεί η TUI υπό το brand Marella δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν τις 31 Ιουλίου, ενώ πολλές αναχωρήσεις που είχαν προγραμματιστεί μετά την ανωτέρω ημερομηνία έχουν ήδη ακυρωθεί.

Η TUI σχεδίαζε να επανεκκινήσει τις υπηρεσίες της από το Ηνωμένο Βασίλειο την 1η Ιουλίου, Ωστόσο, με μόλις 20 ημέρες να απομένουν μέχρι τότε και χωρίς καμία ένδειξη για το πότε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών θα χαλαρώσει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για τα μη απαραίτητα ταξίδια, η εταιρεία δεν φαίνεται να είχε άλλη επιλογή από το να αναβάλει την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων της.

Ακόμη όμως και αν τελικά το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η καραντίνα 14 ημερών που έχει επιβάλλει η βρετανική κυβέρνησης για όσους επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τους ταξιδιώτες.

Με αφορμή την τελευταία αυτή εξέλιξη ο Andrew Flintham, γενικός διευθυντής της TUI για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, δήλωσε ότι “είναι ζωτικής σημασίας να επιτραπεί στον κόσμο να ταξιδέψει ξανά το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας και μπορέσουν όσοι θέλουν να ταξιδέψουν να το πράξουν”.

Ο γενικός διευθυντής της TUI κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αναθεωρηθούν οι περιορισμοί αλλά και να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις, όπως η θέσπιση “αεροπορικών γεφυρών” με χώρες που παρουσιάζουν καλή επιδημιολογική εικόνα, το συντομότερο δυνατό.

capital.gr