Η Όλγα Κεφαλογιάννη μας δείχνει πώς φτιάχνει κρητικό πιλάφι (video)

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μας δείχνει πώς φτιάχνει κρητικό πιλάφι (video)

Τις ικανότητές της στην μαγειρική θέλησε να δείξει η Όλγα Κεφαλογιάννη στους followers της στα social media. Μάλιστα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επέλεξε να φτιάξει κρητικό πιλάφι από κοτόπουλο σε μία παραλλαγή χωρίς πολλά λιπαρά.

Μάλιστα δημοσίευσε εκτός από τη φωτογραφία και το βίντεο πάνω από την κατσαρόλα, και την συνταγή αναλυτικά

Όπως γράφει χαρακτηριστικά:

“Τελευταία Κυριακή του 2020 και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια παραλλαγή της συνταγής για παραδοσιακό Κρητικό πιλάφι (χωρίς πολλά λιπαρά)”

🍚Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Ένα ολόκληρο κοτόπουλο (κατά προτίμηση χωριάτικο)
Ρύζι “καρολίνα”
Λαχανικά (καρότα, σέλινο, κολοκύθια)
Φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

👩‍🍳Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο μαζί με τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι (εγώ βάζω και μπούκοβο γιατί μου αρέσουν τα καρυκεύματα)

Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο και τα λαχανικά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σουρώνουμε το ζουμί.

Για να φτιάξουμε το πιλάφι ακολουθούμε το γνωστό κανόνα 1 προς 3 (δηλ. για 1 φλιτζάνι ρύζι χρειαζόμαστε 3 φλιτζάνια ζουμί).

Σε χωριστή κατσαρόλα βάζουμε για κάθε 1 φλιτζάνι ρύζι, 3 φλιτζάνια ζουμί. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τη γεύση. Υπολογίζουμε περίπου 15’ και μετά προσθέτουμε φρέσκο χυμό λεμόνι (εγώ βάζω ένα λεμόνι ανα φλιτζάνι) και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα.

Όταν τσεκάρουμε ότι είναι έτοιμο το ρύζι, το αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 5-10 λεπτά.

Σερβίρουμε το πιλάφι και το συνοδεύουμε με το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

(Αν δεν θέλετε να φτιάξετε πιλάφι για πολλά άτομα, μπορείτε να φυλάξετε το ζωμό στο ψυγείο ή την κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε αργότερα)